Home / ZANIMLJIVOSTI / PRAVA ISTINA O VUKOVIMA SA FOTOGRAFIJE: Ceo internet je bio u zabludi, evo o čemu se zapravo radi..

PRAVA ISTINA O VUKOVIMA SA FOTOGRAFIJE: Ceo internet je bio u zabludi, evo o čemu se zapravo radi..

vukovi

Navedena fotografija uopšte nije zabežena u Rumuniji, već na arktičkom krugu u severnoj Kanadi, u Nacionalnom parku „Wood Buffalo“

Fotografija koja prikazuje čopor vukova bila je pravi bum na internetu i mnogi mediji su navodili da ona sa sobom nosi jednu neverovatnu tajnovitu priču. Međutim, da li je to prava istina?

Ovo je priča koja je plasirana sa naznakom da je reč fotografiji iz Nacinalnog parka Vantori-Neamtu u Rumuniji:

“Prva tri vuka, naime, koji prte sneg, su i tri najstarija, najbolesnija i najsporija člana zajednice.

Oni diktiraju tempo, a u slučaju da naiđu na opasnost biće prvi žrtvovani. Da idu na kraju kolone, verovatno bi toliko zaostali da bi se izgubili i bili lak plen.

Za njima ide pet najjačih i najboljih vukova iz čopora, koji čine neku vrstu izvidnice, a iza njih u zlatnoj sredini je 11 vučica. Vučicama leđa čuvaju petorica vukova, a na kraju kolone je, maltene, izolovan, vođa čopora koji tako izdaleka ima i odličan pregled na celu kolonu i sve drži pod kotrolom…”

Međutim, u potpis fotografije je malo drugačiji: “Foto: Chadden Hunter za Frozen Planet”.

Navedena fotografija uopšte nije zabežena u Rumuniji, već na arktičkom krugu u severnoj Kanadi, u Nacionalnom parku “Wood Buffalo”.

Vukove je uslikao Čaden Hanter prilikom snimanja fantastičnog Bi-Bi-Si-jevog serijala Frozen Planet, kada je ekipa pratila čopor vukova koji je lovio bizone.

Prema opisu fotografije sa Bi-Bi-Si-ja, na čelu navedenog čopora se nalazi alfa ženka (koja je vođa ovog čopora), a za njom idu ostali vukovi u jednoj liniji kako bi sačuvali energiju, s obzirom da su u vreme kada je fotka nastala temperature padale i do -40 stepeni.

(Telegraf.rs /pixelizam.com)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …