Home / ZANIMLJIVOSTI / PREGLEDAJTE VAŠE TAVANE I OSTAVE: Ako imate OVE filmove na KASETAMA, možete dobro da ZARADITE!

PREGLEDAJTE VAŠE TAVANE I OSTAVE: Ako imate OVE filmove na KASETAMA, možete dobro da ZARADITE!

video-kasete
VHS kasete za mnoge od nas već su zaboravljena prošlost, ali to su donedavno bile i gramofonske ploče koje u poslednje vreme doživljavaju veliki povratak i čije cene nezaustavljivo rastu, pogotovo kad je reč o raritetima.

Ove kasete nestale su pre više od 10 godina, a u život ih vraćaju kolekcionari, ali i univerzitetska biblioteka na američkom Jejlu koja od 2015. nudi 3000 VHS naslova objašnjavajući da imaju istorijsku i kulturnu vrednost.

Ako se pitate kakva im je novčana vrednost, odgovor se može naći i na eBayu.

Donosimo vam spisak VHS filmova na kojima, ako ih još čuvate, možete najviše zaraditi, zato, pre nego što ih bacite, dobro proverite svoju kolekciju:

Noć veštica (1978)

Jedna originalna kopija Karpenterovog klasika je 2013. godine prodata za skoro 13.000 dolara na eBay aukciji. Kasnije se pojavilo još VHS verzija ovog filma, a cena im je oko 300 dolara.

Tales from the Quadead Zone (1987)

Smatra se Svetim gralom za VHS kolekcionare. Horor iz 1987. na video kaseti u 2011. dostigao je cenu od 1.000 dolara. S obzirom na to da je reč o vrlo retkom VHS, njegova vrednost sa godinama raste pa se sada procenjuje na 2.000 dolara.

Teksaški masakr motornom testerom (1974)

Polovna video kaseta ovog kultnog horora na eBay aukciji uspela je postigne cenu od 300 dolara. Trenutno je u ponudi još jedna kopija po ceni od 75 dolara.

Ratovi zvezda epizoda IV: Nova nada (1977)

Pre nekoliko meseci je navodno vrlo retka VHS verzija ovog filmskog hita iz 1977. godine prodata za 110 dolara.

Lepotica i zver (1992)

Diznijev animirani klasik takođe je na velikoj ceni. Na eBayu se VHS verzija iz 1992. godine prodata je za oko 500 dolara.

Jurassic park i E.T.

Spilbergov kultni film o dinosaurusima iz 1993. godine na eBayu se u VHS verziji nudi za vrtoglavih 500 dolara. Po istoj ceni prodaje se i „E.T.“, kako kaže prodavač, u vrlo dobrom stanju.

Pogledajte snimke:
(Izvor: Stil.kurir.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …