Home / ZANIMLJIVOSTI / PRELEPO IZGLEDAJU, ALI SU OTROVNE: Nije pametno da OVE BILJKE DRŽITE U KUĆI, mogu izazvati OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME!

PRELEPO IZGLEDAJU, ALI SU OTROVNE: Nije pametno da OVE BILJKE DRŽITE U KUĆI, mogu izazvati OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME!

FILADENDRON-MONSTERA
Ukoliko volite biljke, trebalo bi da znate da nisu sve bezbedne da ih držite u kući ili dvorištu, pogotovo ukoliko imate decu ili kućne ljubimce. Pojedine biljke su veoma otrovne i mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Hortenzija
Da li ste znali da predivne hortenzije sadrže cijanid? Da bi došlo do trovanja potrebne su velike količine samog cveta, ali ipak budite oprezni.

Rododendron
Kozumacija cveta ili lista može dovesti do ozbiljnog trovanja. Glavni simptomi su: bol u stomaku, poteškoće sa disanjem i paraliza.

Filadendron

Sok ove biljke može da iritira kožu i usnu duplju. Može doći do otežanog disanja, oticanja grla i stomačnih problema.

Olijander
Biljka roze i belih cvetova, idealna za balkone i dvorišta ali za decu nije bezbedna zbog otrovnog lišća i korena. Simptomi trovanja: drhtavica, usporeni otkucaji srca i pospanost.

Kukuta
U dvorištu se može pojaviti kao korov. Opasna je za kućne ljubimce, jer miriše poput šargarepe, pa je primamljiva za životinje. Napada nervni sistem, može da izazove nesvesticu i kod životinja i kod ljudi.

Žuti narcis
Najotrovnija je sama lukovica, a simptomi trovanja su dijareja, povraćanje i grčevi.

(Izvor: alo.rs)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …