Home / ZANIMLJIVOSTI / PREŽIVEO HOROR U AUSTRIJI: Ljuban zaražen SMRTONOSNOM BAKTERIJOM NA INTENZIVNOJ u bolnici u Gracu!

PREŽIVEO HOROR U AUSTRIJI: Ljuban zaražen SMRTONOSNOM BAKTERIJOM NA INTENZIVNOJ u bolnici u Gracu!

501
U bolnicama u Gracu, Lincu, i Leobenu tri pacijenta su zaražena smrtonosna bakterija „pseudonomas aeruginosa“.

Pacijent iz Linca, inače plućni bolesnik preminuo od posledica zaraze ovom opasnom bakterijom, dok je Jozefu Z. (60) zbog infekcije amputirana noga, Ljubana Bosančića (65) lekari su bukvalno otpisali, ali je uspeo da se izbori sa infekcijom.

Ove bakterije su veoma zarazne i često smrtonosnem a uglavnom se prenose u bolnicama. Advokat Karin Pruč , vodi dva slučaja u kojima su njeni klijenti zaraženi na odelenjima intenzivne nege, zbog kao s enavodi u tužbi neadekvatne higijene.

Ljubana Bosančića ( 65) koji je u novembru 2015. godine primljen na odelenje kardio vaskularne hirurgije u Gracu. Prilikom ugradnje katetera, došlo je do povrede vene i masovnog krvarenja zbog čega je Ljuban hitno reanimiran. Sedam dana je proveo na odelenju intenzivne nege da bi lekari konstatovali prisustvo ove opasne bakterije.

„ Mi polazimo od toga da je gospodin Bosančić zaražen tokom operacije ili tokom boravka na intenzivnoj nezi. Njegovoj ženi je rečeno da je operacija prošla uspešno i da čekaju da se oslobodi prostorija na intenzivnoj nezi gde će on na dalje biti lečen.

Potom su ovoj nesrećnoj ženi rekli da je kod njenog supruga otkriveno prisustvo klice „Aeruginosa“ i da najverovatnije neće dočekati sledeći dan. Naša tužba se zasniva na pretpostavci da je u sobi u koju je nakon operacije smešten Bosančić ležao čovek koji je najverovatnije preminuo od posledica ove klice“, rekla je advokat Karin Pruč.

Pručova u slučaju Bosančić zahteva odštetu za pričinjenu bol i patnju u visini od 50.000 evra, i 4.000 evra dodatno za gledanje pacijenta. Ovaj šezdesetpetogodišnjak je u bolnici je drastično izgubio na težini, izgubio je kosu, nokte i promenio boju kože. Njegov imuni sistem je potpuno uništen.

Drugi je slučaj pacijenta Josefa Z. , koji je prvi put u avgustu 2015 godine primljen u bolnicu u Bruk an der Mur u Štajerskoj zbog preloma ruke. Njemu je zatim dijagnostikovano dijabetičarsko stopalo zbog čega mu je u bolnici u Leobenu amputirana leva noga do kolena.

Posle otpuštanja izbolnice u novembru pacijentu je iz rane krenula da curi neobičan sekret iz rane, zbog čega je ponovo prebačen u bolnicu gde mu je konstatovan i zastoj bubrega.

Detaljnim ispitivanjem je 14. decembra 2015. konstatovano je prisustvo opasne bakterije, koja je prouzrokovala sepsu zbog čega mu je amputiran i ostatak leve noge. Prema rečima advokatice, amputacija gornjeg dela noge je mogla biti izbegnuta.

Kako navodi Pručova, postoji još jedan sličan slučaj iz 2014-e godine kada je kod jednog plućnog bolesnika u Lincu konstatovano prisustvo ove bakterije, zbog čega je nesrećni muškarac preminuo u novembru 2014.

Postoji osnovana sumnja da širom Austrije postoji još sličnih slučajeva zaraženih, usled neadekvatne higijene odelenja intenzivne nege i izolovanih soba.

(K.A., Kurir)

Check Also

TENISKI SVET U NEVERICI! ĐOKOVIĆ NEĆE BRANITI TITULU NA AUSTRALIJAN OPENU? EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Održavanje narednog Australijan opena pod velikim je znakom pitanja! Melburn je jedan od najteže pogodjenih …