Home / ZANIMLJIVOSTI / PRIČA O ČOVEKU I LEPTIRU: Ako poslušate ovaj savet, prebrodićete SVAKI IZAZOV.. (ČITANJE 2 MIN.,MUDROST ZAUVEK)

PRIČA O ČOVEKU I LEPTIRU: Ako poslušate ovaj savet, prebrodićete SVAKI IZAZOV.. (ČITANJE 2 MIN.,MUDROST ZAUVEK)

leptirFoto: pixabay.com

Život pred nas stavlja razne izazove,ali moramo se suočavati sa njima jer sa svakim novim sve smo jači.

Jadnog dana u rano proleće, jedan mali leptir pokušavao je da se oslobodi svoje čaure. Kada se pojavio mali otvor, čovek koji je slučajno tuda prolazio, zagledao se u taj savršeni prirodni proces, „rađanja leptira“. Posle prilično vremena i jako puno truda, otvor je bio tek nešto veći, činilo se da će leptir izgubiti ovu bitku.

Tada je čovek odlučio da se umeša i pomogne leptiru. Uzeo je nož i presekao čaoru, vodeći računa da ga ne povredi.

Leptir je odmah i bez velike muke izašao iz čaure, ali njegovo telo bilo je slabo i nemoćno, a krila su se jedva pokretala.

Čovek je nastavio da gleda u leptira, misleći da će konačno raširiti krila i odleteti. Međutim, to se nije desilo. Ostatak života leptir je vukao svoje slabo telo i smežurana krila koja nije mogao da raširi.

Nije bio u stanju da leti, tesna čaura i napor koji leptir mora da uloži da bi prošao kroz njen mali otvor su neophodni da bi tečnost iz njegovog tela bila potisnuta u krila. Na taj način leptir postaje spreman da poleti u trenutku kada se oslobodi svoje čaure.

Život primorava leptira da napusti svoj ljusku , tako da postane jači i u stanju da raste i razvija se.

Život pred nas stavlja razne izazove, moramo se suočavati sa njima jer sa svakim novim sve smo jači.

(Duhoviti.com)

Check Also

SRBI, GLEDAJTE I DALJE TURSKE SERIJE- ZA NJIH SMO KRVOLOČNI KOLJAČI A KNEZ LAZAR MONSTRUM KOJI PIJE KRV IZ LOBANJE (VIDEO)

Turske serije su izuzetno popularne u Srbiji, ali većina ljubitelja ovih sapunica, nije ni svesna …