Home / ZANIMLJIVOSTI / PROBLEM KOJI UNIŠTAVA BRAKOVE: Ako nemate volje za SEKSOM, ovo su mogući uzroci!

PROBLEM KOJI UNIŠTAVA BRAKOVE: Ako nemate volje za SEKSOM, ovo su mogući uzroci!

svada-par-dvoje

Mnogi ljubavni partneri počinju vremenom da izbegavaju sek*ualne odnose, a nisu u stanju da objasne zašto im se to dešava. Smanjenje ili gubitak se*sualne želje makar jednom u životu pogađa petinu stanovništa.

Javlja se kod oba pola, češći je kod žena, a uzroci su mnogobrojni, ističu stručnjaci.

Na skali razloga poremećaja sek*ualne želje prednjače lekovi za hronična oboljenja. Antihipertenzivi, antidepresivi, kao i kontraceptivne tablete, smatraju se najčešćim medikamentima koji negativno utiču na libido i ostvarenje najintimnije partnerske bliskosti.

Depresija takođe remeti i smanjuje sek*ualnu želju, a bolest se još više pojačava kada osoba shvati da nije u stanju da odgovori željama partnera.

Na smanjenje ili gubitak želje za sek*ualnim uzbuđenjima utiče i menopauza. Ispoljava se postepeno ili naglo, zavisno od brzine smanjivanja lučenja estrogena, progesterona i testosterona. Ipak, to se ne dešava svim damama, bez obzira na oslabljenu hormonsku funkciju.

Karcinom dojke takođe može biti razlog za izbegavanje sek*ualnih kontakata, pogotovo posle operacije. Nakon toga žena se najčešće stidi sopstvenog izgleda i oseća manje ženstveno. Smatrajući da partneru nije privlačna, povlači se u sebe i gubi interesovanje za se*s.

(b92.net)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …