Home / ZANIMLJIVOSTI / PUTIN SE SPRDA SA ENGLEZIMA: Kako 200 Rusa može da prebije više hiljada Engleza? (VIDEO)

PUTIN SE SPRDA SA ENGLEZIMA: Kako 200 Rusa može da prebije više hiljada Engleza? (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je danas huligansko nasilje na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj, i upitao se ironično „kako 200 Rusa mogu da prebiju hiljade Engleza“.
500„Nasilje ruskih i engleskih navijača je budalaština. Sad kad sam to rekao, moram da kažem i da ne razumem kako 200 naših navijača može da prebije nekoliko hiljada Engleza. Mislim da se više pažnje pridaje tučama navijača, a manje fudbalu. Žao mi je što je tako“, rekao je Putin na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Ruski predsednik je pozvao i francuske vlasti da zakon primenjuju jednako na sve umešane u nasilje.

„Pristup organa vlasti bi trebalo da bude isti za sve izgrednike“, rekao je Putin.

Ruske vlasti su poslednjih dana kritikovale hapšenje ruskih navijača, naročito onih uhapšenih u blizini Kana.

U tuči navijača prošle subote u Marselju između Rusa i Engleza povređeno je 35 osoba, od kojih su skoro svi Britanci. Među njima je i dvoje teže povređenih.

Francuske vlasti su u utorak u Kanu uhapsile 43 osobe. To je izazvalo diplomatske tenzije sa Moskvom, a ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ocenio je da je to apsolutno neprihvatljivo.

U četvrtak je troje ruskih huligana osuđeno na zatvorske kazne od godinu dana, godinu i po i dve godine. Oni su odmah prosleđeni na izdržavanje kazne.

Krivični sud u Marselju je od početka Eura osudio još devetoro ljudi: šest Engleza, dva Francuza i jednog Austrijanca na kazne od mesec dana do godinu dana zatvora.

Pogledajte video:

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …