Home / ZANIMLJIVOSTI / RUSKI NINDŽA POP: Vernike upoznaje sa starim tradicijama pravoslavlja, ima crni pojas u aikidu i odlično barata oružjem (VIDEO)

RUSKI NINDŽA POP: Vernike upoznaje sa starim tradicijama pravoslavlja, ima crni pojas u aikidu i odlično barata oružjem (VIDEO)

ruski-pop-nindza

Ruski pravoslavni sveštenik sa sibirskog poluostrva Jamal postao je poznat ne samo po tome što ljudima pruža duhovnu pomoć, već i po tome što ih podučava i borilačkim veštinama.

Arhiepiskop Valerij Kolesnikov iz Crkve Svetog Nikole u kozačkom gradu Gupkinski, privukao je pažnju video-snimkom na kom demonstrira zavidnu umešnost u baratanju sabljama, kao i impresivno izvođenje aikido pokreta.

Kolesnikov, koji ima crni pojas u aikidu, prošle godine je počeo da vežba sa sabljama. Trenirao je sam, koristeći snimke sa interneta, a postigao je impresivne rezultate za oko dva meseca.

– Morao sam da naučim odbrambene poteze i baratanje oružjem kako bi upoznao ljude sa starim tradicijama Kozaka i pravoslavne kulture – rekao je Kolesnikov za RT.

Sveštenik sada drži časove mladima.

On je objasnio da mu je treniranje borilačkih veština tokom godina podiglo samopouzdanje, fizičku spremnost, ali i omogućilo mu da ove plemenite veštine prenese pripadnicima svoje pastve.

Od malena se bavio sportovima, ali je od boksa brzo odustao, i to čim se zamonašio, jer smatra da agresija ne ide ruko pod ruku sa služenjem Bogu.

Aikido sa druge strane, objašnjava Kolesnikov, baziran je na samoodbrani i fokusiranju na protivnikovu agresiju sa ciljem da se ona pretvori u protivnapad.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …