Home / ZANIMLJIVOSTI / RUSKI TERMINATOR 3 DOBIO „PAKLENU VRŠALICU“: Ovi topovi prže sve pred sobom, ali bukvalno (VIDEO)

RUSKI TERMINATOR 3 DOBIO „PAKLENU VRŠALICU“: Ovi topovi prže sve pred sobom, ali bukvalno (VIDEO)

tenkovi-rusija

Terminator-3, teško naoružano rusko oklopno vozilo dizajnirane za podršku tenkovima u borbi protiv drugih oklopnih vozila i pešadije, biće unapređeno i ojačano sa dva topa kalibra 57 milimetara. Taj par topova dobio je nadimak ”paklena vršalica’‘.

Ovo vozilo je napravljeno na bazi modela Armate, a osim topova 57 mm, naoružano je i protivtenkovskim raketama treće generacije koje funkcionišu po principu ”ispalio-pogodio”.

”Paklena vršalica” nije novost u ruskom arsenalu, topovi od 57 mm su i ranije korišćeni na sovjetskom samohodnom artiljerijskom oruđu ZSU-57-2. Ovaj par topova je pokazao efikasnost u borbi protiv ciljeva na zemlji, odnosno lako oklopljenih vozila, pešadije i bunkera.

Koncepcija ”Terminatora” je počela da se razvija još 80-ih godina, a rat u Čečeniji i veliki gubici tenkovskih jedinica u uslovima gradske borbe su ubrzale njegov razvoj ka usavršavanju u borbi protiv oklopnih transportera naoružanih mitraljezima visokog kalibra i tenkova.

Proizvođači Armate se nadaju da će ruska vojska biti zainteresovana za Terminatora 3, a za podršku tenkovskih jedinica imaju još jedan adut – pešadijsko borbeno vozilo T-15, takođe napravljeno na bazi Armate.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 6. DO 13. OKTOBRA 2019. GODINE

Pročitajte šta vas tokom narednih sedam dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se …