Home / ZANIMLJIVOSTI / Sećate li se kako su Džordžu Bušu kod Tirane ukrali skupoceni sat? Pozdravljao se sa masom, za 3 sekunde je nestao (VIDEO)

Sećate li se kako su Džordžu Bušu kod Tirane ukrali skupoceni sat? Pozdravljao se sa masom, za 3 sekunde je nestao (VIDEO)

Čuveni snimak na kojem se vidi kako je tadašnjem predsedniku Amerike Džordžu Bušu ukraden sat prilikom posete Albaniji i dalje je veoma popularan na Jutjubu.

Džordž Buš je u junu 2007. godine bio u poseti Albaniji kao predsednik SAD. Tom prilikom Buš je izjavio da Kosovo treba da bude nezavisno u što skorijem mogućem roku.

Međutim, ovo je palo u drugi plan kada se pojavio snimak na kojem se vidi da je Bušu neko od Albanaca ukrao sat.

Prilikom ture po Albaniji, Buš je posetio selo Fuše-Kruje kod Tirane i tada izašao iz svog uobičajenog protokola i rukovao se s razdraganom masom. U velikoj gužvi nije ni primetio da mu je nestao sat s leve ruke.

Na snimku se tačno vidi da se Buš rukuje sa masom, koja ga grili i ljubi, dok ima sat na levoj ruci, a posle nekoliko trenutaka sat je nestao.

Lopov je očigledno bio vrlo vešt, ali i hrabar, jer je uspeo da opljačka tada najčuvanijeg čoveka na svetu.

Do sada nije poznato koliko je vredeo ukradeni sat. Albanija je jedna od retkih država na svetu gde je Buš dočekan s velikim simpatijama. Pre toga je posetio Nemačku i Italiju, gde su ga dočekale demonstracije.

Portparol Bele kuće Toni Snou tada je novinarima rekao da sat nije ukraden.

– Sat njie ukraden. Stavljen je u u njegov džep, a verujem i da su mediji koji su pregledali snimak rukovanja došli do istog zaključka. Prema tome, sat nije ukraden – predsednik ga je stavio u džep i on je bezbedno vraćen kući – izjavio je Snou.

Pogledajte snimak:

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …