Home / ZANIMLJIVOSTI / SEĆATE LI SE OVOG ČOVEKA? ON JE PRVI U SFRJ IZAŠAO I REKAO ČUVENO „UMRO JE DRUG TITO“: Evo gde je danas spiker koji je preneo najtužniju vest! (VIDEO)

SEĆATE LI SE OVOG ČOVEKA? ON JE PRVI U SFRJ IZAŠAO I REKAO ČUVENO „UMRO JE DRUG TITO“: Evo gde je danas spiker koji je preneo najtužniju vest! (VIDEO)

500

Miodrag Zdravković bio je spiker Jugoslovenske radio televizije, i ostao je upamćen po tome što je izgovorio ““Umro je drug Tito“, tog 4. maja 1980. godine. Zdravković je već dugo u penziji, ima 88 godina, ali se i dan-danas seća tog, kako kaže, najtežeg i najtužnijeg trenutka u njegovoj karijeri.

Tada pre 35 godina dok je 20 miliona ljudi plakalo trebalo je biti profesionalac, a Mile Zdravković je uspeo u tome. Glas mu nije zadrhtao niti je zaplakao dok je čitao tri rečenice čija je sadržina bila najtužnija vest.

500

Devedesetih godina prošlog veka Zdravković je bio poznat i kao opozicionar. U SPO-u i DSS-u zauzimao je visoke strančke funkcije, ali je brzo odustao od politike.

Politiku je napustio jer se kako kaže razočarao, a televiziju je napustio sa 55 godina kada je otišao u penziju. Pritisak javnosti i veliku popularnost više nije mogao da podnese. Bog mu je podario i dug život, i danas u 88. godini živi u svom rodnom selu, Rgotini kod Zaječara.

Pogledajte video:

(Bulevar.B92.net)

Check Also

ČUDO SVETE PETKE: ALBANCI HTELI DA GA UBIJU, JER NIJE HTEO DA IM PRODA IMANjE, A ONDA JE…

1986.godine u manastiru Sv. Petke u Stublu kod Kraljeva zapisano je sledeće svedočanstvo: Dragiša Gojkvić, …