Home / ZANIMLJIVOSTI / ŠOKANTNO OTKRIĆE: Zašto mobilni nikada ne treba nositi u zadnjem džepu?

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Zašto mobilni nikada ne treba nositi u zadnjem džepu?

mobilni

Telefoni se daju bebama, žene ih nekada nose zakačene za grudnjak, a muškarci u zadnjem džepu pantalona.

Ako ste i dalje u nedoumici u vezi s tim da li mobilni telefoni mogu da budu opasni po zdravlje, trebalo bi da čujete doktorku Deveru Dejvis koja upozorava na rizike nošenja mobilnog telefona uz kožu i izložene delove tela.

Dejvisova je pokazala snimke mamografa 39-godišnje Kineskinje koja živi u Americi, vegetarijanke iz Kalifornije koja je imala nekoliko formiranih tumora baš na mestu gde je nosila mobilni telefon – na desnoj dojci (jer je telefon nosila zakačen za bretelu brusa, uz kožu desne dojke). Nosila je mobilni na tom mestu po četiri sata dnevno, sedam godina.

Istraživači Univerziteta u Ekseteru su otkril mali, ali konstantan pad kvaliteta sperme muškaraca čije su genitalije bile izložene zračenju mobilnog telefona.

Iako istraživači nisu pronašli povezanost između zračenja telefona i slabije plodnosti, otkriće bi moglo da objasni do sada nejasnu pojavu pada broja spermatozoida u uzorcima iz celog sveta.

Posledice su najgore za one muškarce koji su već izloženi i drugim faktorima rizika koji utiču na brojnost spermatozoida, piše news.com.au.

„Ako imamo u vidu povećanu upotrebu bežičnih uređaja i opšti pad kvaliteta sperme koji je primećen u proteklih 10-20 godina u razvijenim zemljama, ova temu bi trebalo podrobno da se ispita“, rekla je Fiona Metjuz.

Dovoljno je da mobilni nosite u torbi ili jakni – za svaki slučaj.

(b92.net)

Check Also

ČUDO SVETE PETKE: ALBANCI HTELI DA GA UBIJU, JER NIJE HTEO DA IM PRODA IMANjE, A ONDA JE…

1986.godine u manastiru Sv. Petke u Stublu kod Kraljeva zapisano je sledeće svedočanstvo: Dragiša Gojkvić, …