Home / ZANIMLJIVOSTI / ŠOKANTNO– RADIMO SVE POGREŠNO: Obavezno pogledajte ovaj video, tiče se bezbednosti vašeg deteta u saobraćaju! (VIDEO)

ŠOKANTNO– RADIMO SVE POGREŠNO: Obavezno pogledajte ovaj video, tiče se bezbednosti vašeg deteta u saobraćaju! (VIDEO)

dete-kola-auto

Roditelji, ovo morate dobro da zapamtite! Kada decu stavljate u auto-sedište, važno je da mislite na svaki detalje, jer samo jedna greška može da vam zagorča život.

Prema savetima pedijatara, decu nikada ne bi trebali da stavljate u auto-sedište u jakni. To može imati fatalne posledice u slučaju saobraćajne nesreće.

Objašnjenje je veoma logično. Da bi dete „normalno“ selo u auto sedište u zimskoj jakni, moraćete da popustite pojaseve, što bi, u slučaju udesa, moglo rezultirati tim da dete ispadne iz sedišta, a posledice toga su strašne.

Video koji je objavio NBC ilustruje kako dete, čak i u autu koje ide brzinom od 50 kilometara na sat, može da ispadne, ne samo iz auto sedišta već i iz jakne.

Savet vredi, ne samo za decu već i za odrasle.

„Zimske jakne mogu da prave problem u slučaju udesa i dodatno povećaju rizik od povrede.

Idealno je da obučete dete u više tanjih slojeva odeće i u autu ga prokrijte ili jaknom ili ćebetom, ako je potrebno“, saopšteno je iz američkog udruženja pedijatara.

U video snimku je prikazano sve detaljno, pa se uverite:

Check Also

TENISKI SVET U NEVERICI! ĐOKOVIĆ NEĆE BRANITI TITULU NA AUSTRALIJAN OPENU? EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Održavanje narednog Australijan opena pod velikim je znakom pitanja! Melburn je jedan od najteže pogodjenih …