Home / ZANIMLJIVOSTI / Stavite komad crnog luka na svoj zub i ostavite da stoji samo 15 minuta! Evo šta će vam se dogoditi…

Stavite komad crnog luka na svoj zub i ostavite da stoji samo 15 minuta! Evo šta će vam se dogoditi…

zub- usta- luk

Eksperti kažu da luk može da ima neverovatan efekat na vaše zube poput prirodnog leka

Svako voli luk u salati, sosovima i naravno uz grilovanu hranu, ali da li ste znali koja zdravstvena svojstva zapravo sadrži? Ne samo da je odličan za zdravlje, luk se može koristiti na mnoge načine kao prirodan lek

Možda niste znali, ali luk je odličan lek za zubne probleme. On može da izleči zubobolju, kao i mnoge druge probleme koji se mogu javiti.

Stavite parče luka na zub ako imate zubobolju i bol će proći. Samo treba da ga držite da odstoji par minuta i zubobolja će se ublažiti vrlo brzo. Razlog za ovo je vrlo jednostavan.

Luk sadrži antiseptička i antiupalna svojstva. Jednom kada zagrizete luk i kada on pusti svoje sokove u vaša usta, počinje borba protiv bakterija i upale. Ovo smanjuje infekciju i bol. Iako luk može da izleči zubobolju, postoje i druge metode.

Međutim, postoji još jedan efikasniji prirodni lek!

Ulje karanfilića je provereni lek sa tradicijom koji pomaže kod zubnih problema i problema sa ustima. Samo je potrebno da umočite vatu u ulje karanfilića zajedno sa malo maslinovog ili kokosovog ulja i stavite na bolno mesto. Bol će nestati za par minuta. Karanfilić je prirodan analgetik i čini da predeo utrne.

Takođe, analgetska svojstva kapi protiv kašlja mogu da smanje bol. Samo je potrebno da uzmete par kapi na bolno mesto i zubobolja će se ublažiti.

Ispiranje usta sa analgetičkim svojstvima je takođe dobra ideja za smanjenje bola u zubima.

(Espreso.rs)

Check Also

ALIGATOR JEDE ALIGATORA: JEZIV SNIMAK IZ DVORIŠTA U AMERICI (VIDEO)

Snimak u kom veći aligator jede manjeg aligatora, načinjen u dvorištu jedne kuće u američkoj …