Home / ZANIMLJIVOSTI / Stomak joj je rastao i dostigao težinu od 60 kg: Doktori su se šokirali kada su videli šta je u pitanju..

Stomak joj je rastao i dostigao težinu od 60 kg: Doktori su se šokirali kada su videli šta je u pitanju..

Foto: Profimedia/Wavebreak
Foto: Profimedia/Wavebreak

Ova 51-godišnja žena je tek nakon ubeđivanja porodice odlučila da se obrati lekaru

Bili mi hipohondri ili ne, zaista postoje situacije u kojima se zabrinemo za svoje zdravlje, pogotovo kada nam se na telu pojavi nešto što niko drugi nema. Zato bi trebalo da redovno odlazite na lekarske preglede.

Mnogi čak i tada biraju da ostanu kod kuće, nadajući se da će sve proći samo od sebe. Tako je i slučaj sa Mercedes Talamantes iz Meksika. Punih pet godina u njoj je rastao tumor, koji je pretio da ugrozi njen život, na mnogo načina.

Tumorozno tkivo dostiglo je težinu od 60 kilograma. Ova 51-godišnja žena je tek nakon ubeđivanja porodice odlučila da se obrati lekaru.

Hitno je prebačena u bolnicu u blizini kuće, gde je tim stručnjaka radio na intervenciji uklanjanja tumora. Ona je priznala da je u poslednje dve godine jedva hodala i da je imala poteškoća sa disanjem.

Lekari su ustanovili tumor i uspešno ga uklonili. Hirurški tim, na čelu sa doktorom Žilbertom Salazarom uložio je četiri puna sata za uklanjanje tumora i tako uklonili zapravo polovinu ženine težine. Ali, i jajnike koji su bili zahvaćeni tumorom.

– Osećam se preporođeno! Kada sam, nakon operacije, prvi put prošetala, osetila sam kao da hodam po oblacima – na kraju je rekla Mercedes.

(Telegraf.rs)

Check Also

SUTRA JE VIDOVDAN: DEVOJKE I UDATE ŽENE VEČERAS POD JASTUK STAVITE OVU BILjKU I OSTVARIĆE VAM SE VAŽNA ŽELjA

Sutra proslavljamo Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika koji ujedno broji i najviše narodnih običaja, …