Home / ZANIMLJIVOSTI / Studentkinja se skinula gola i čučnula. Svi su gledali u male grudi, a onda… (VIDEO)

Studentkinja se skinula gola i čučnula. Svi su gledali u male grudi, a onda… (VIDEO)

studentkinja-sedi-golaPerformans studentkinje iz Teksasa je zapravo deo pokreta „Nikad to nisam tražila“ koji se bazira na ideji da žene, bez obzira na izgled i ponašanje, nikad ne smeju da budu doživljavane kao seksualni objekti

Golišavi protest. Studentkinja iz Amerike Monika Rostvold (22) sedela je gola na stepenicama Univerziteta Teksas Stejt.

Na stepeništu je provela 45 minuta, a na društvenim mrežama brzo su se pojavile njene fotografije. Komentari su bili uglavnom negativni.

Ipak, Monika, koja studira istoriju umetnosti je kasnije otkrila razlog svog neobičnog performansa. Ona je navela da je to uradila kako bi skrenula pažnju javnosti na seksualne napade.

– Želela sam da ljudi vide moje telo kao lepotu i moć, a ne kao seksualni objekat. Budući da trenutno traje mesec podizanja svesti o seksualnim napadima, htela sam da stvorim nešto o standardima koji postoje u našem društvu. Budući da sam žrtva i imam prijatelje koji su žrtve seksualnog napada, htela sam da preuzmem kontrolu nad svojim telom – rekla je studentkinja.

Njen performans je zapravo deo pokreta “Nikad to nisam tražila” koji se bazira na ideji da žene, bez obzira na izgled i ponašanje, nikad ne smeju da budu doživljavane kao seksualni objekti.

Ipak, ona nije protestovala potpuno gola pošto je na sebi imala tange i nalepnice koje su joj prekrivale bradavice.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

TENISKI SVET U NEVERICI! ĐOKOVIĆ NEĆE BRANITI TITULU NA AUSTRALIJAN OPENU? EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Održavanje narednog Australijan opena pod velikim je znakom pitanja! Melburn je jedan od najteže pogodjenih …