Home / ZANIMLJIVOSTI / ŠVERCOVAO SAM DROGU I IZBAČEN SAM IZ ŠKOLE: Ležao sam u zatvoru, a danas sam milioner! (FOTO)

ŠVERCOVAO SAM DROGU I IZBAČEN SAM IZ ŠKOLE: Ležao sam u zatvoru, a danas sam milioner! (FOTO)

duan-ekstaziMuškarac iz Velike Britanije prošao je trnovit put. On je od krijumčara droge postao IT stručnjak koji zarađuje ogroman novac

Britanac Duan Džekson (36) predstavlja pravi primer osobe koja je još u tinejdžerskim danima bukvalno dotakla dno, da bi nakon turbulentnog perioda, danas, dve decenije kasnije, postao uspešan biznismen koji zarađuje milione.

Džekson je kao tinejdžer bio problematičan. Sa 15 godina je izbačen iz škole. Duan, koji je rođen u Londonu, odrastao je u nekoliko domova za nezbrinutu decu.

Kao tinejdžer se priključio lokalnoj bandi koja je krijumčarila drogu iz Evrope u Ameriku.

– To mi se činilo kao lak način da zaradim novac. Dva puta sam bez problema preneo tablete ekstazija u SAD. Ipak, potom sam uhvaćen sa 6.500 tableta ekstazija kada sam putovao u Atlantu – rekao je Džekson.

5004On je vraćen u Britaniju i osuđen na pet godina zatvora. Odlazak iza rešetaka promenio mu je život. Tamo je učio i usavršavao IT veštine.

Tri godine nakon što je izašao iz zatvora osnovao je softversku kompaniju “KashFlow”, koja pravi prokrame za mala preduzeća koji im omogućavaju lakše poslovanje.

Džons, koji danas zarađuje milione, u svojoj kompaniji zapošljava bivše zatvorenike jer, kako kaže, svi zaslužuju drugu šansu.

(Telegraf.rs)

Check Also

VULIN PRIZNAO: „TREBA ZAPLENITI VIŠE KOKAINA, MALO MI JE“ (VIDEO)

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je video snimak u kome ministar Vulin kaže da mu …