Home / ZANIMLJIVOSTI / TONULA JE SA SVOJIM KONJEM U ŽIVO BLATO: Rasplakaćete se kad vidite šta se dogodilo posle 3 sata mučenja! (VIDEO)

TONULA JE SA SVOJIM KONJEM U ŽIVO BLATO: Rasplakaćete se kad vidite šta se dogodilo posle 3 sata mučenja! (VIDEO)

konj-blato– Upali smo u blato i išli smo samo nadole. Blato je bilo svuda i svaki put kada bih pokušala da se pomerim, ono bi me povuklo nadole. Nije nas puštalo – rekla je žena o nesreći koja se dogodila njoj i njenom ljubimcu

Ljubitelj i vlasnik konja Nikol Grejem je krenula u popodnevno jahanje sa svojom ćerkom na plažu u blizini Melburna, kada se dogodilo nešto što će pamtiti čitavog života. Iako se ova nezgoda dogodila pre tri godine, snimak događaja je opet postao tražen na internetu.

Dok su jahale, upale su u živo blato sa svojim ljubimcima. Iako su njena ćerka, ćerkin konj i ona sama uspeli da se izvuku, drugi konj Avalon (18) ostao je zarobljen u blatu. Velika životinja je sve više tonula u živi pesak, a žena je ostala sa njim tri sata i držala mu glavu.

Time što je pokušavala da mu pomogne, i sama je propadala sve više. Iscrpljena žena se borila sa vremenom dok je plima nadolazila, a konju ostajalo sve manje prostora za disanje. S obzirom na njegovu masu od preko 500 kilograma, u početku su se samo još više zaglibili. Vatrogasci, veterinari i obližnji farmer morali su da se bore sa satom koji je pokazivao da će uskoro naići plima koja je značila i sigurnu smrt za Avalona.

Posle tri strašna sata borbe spasioci su uspeli da izvuku Avalona i hrabru ženu iz smrtonosne zamke. Pošto su spaseni, Grejemova je rekla da joj se srce cepalo dok je gledala konja kako tone sve dublje i bori se da održi glavu iznad površine kako bi došao do vazduha.

– Upali smo u blato i išli smo samo na dole. Blato je bilo svuda i svaki put kada bih pokušala da se pomerim ono bi me povuklo nadole. Nije nas puštalo – rekla je Nikol kada se našla na čvrstom tlu.

Spasioci koji su došli na lice mesta nisu sami mogli da izvuku konja već su morali da angažuju i traktor lokalnog farmera. Pošto je nekoliko trenutaka bilo neizvesno da li će i traktor uspeti, iznad plaže je kružio spasilački helikopter kao poslednja nada da se životinja spase. Veterinari su Astra morali da uspavaju kako bi prestao da pruža otpor blatu, i tako samo tone, dok ga traktor izvlači.

– Bila je to trka sa plimom, koju smo na svu sreću dobili – rekao je član spasilačkog tima.

Prema njegovim rečima većina konja koja se nađe u ovakvoj situaciji ne uspe da se izvuče, a Avalon svoj život duguje vlasnici koja je rizikovala svoj život da bi ga spasla.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs/ prva.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …