Home / ZANIMLJIVOSTI / Tražio je pijaću vodu, a kopanjem došao do nečega što je sada VELIKA TURISTIČKA ATRAKCIJA! (FOTO)

Tražio je pijaću vodu, a kopanjem došao do nečega što je sada VELIKA TURISTIČKA ATRAKCIJA! (FOTO)

tuneliFoto: Telegraf

Jernej Slapšak je prilikom kupovine svoje porodične kuće bio svestan da se na njegovom posedu nalazi rudnik „Polhova jama“, koji decenijama nije u funkciji. Međutim, kada je trebalo dovesti pijaću vodu do kuće, on je rešio da krene sa kopanjem baš na tom mestu

Neverovatna stvar je da kada mislite da ste jednom kupovinom namirili sve svoje potrebe, ali onda vas život nagradi jednim – rudnikom. I to ne bilo kakvim, već zlata vrednim! Kada kažemo zlata, ne mislimo to bukvalno, ali je dovoljan da postane turistička atrakcija i da porodica Slapšak iz Slovenije od toga može da ubira plodove. Pored toga, mnogobrojni turisti su veoma zadovoljni šta to rudnik ima da ponudi i kako se domaćini prema njima ophode.

5004Foto: Telegraf

Jernej Slapšak je prilikom kupovine svoje porodične kuće bio svestan da se na njegovom posedu u Laškom u Sloveniji nalazi rudnik “Polhova jama”, koji decenijama nije u funkciji. Međutim, kada je trebalo dovesti pijaću vodu do kuće, on je rešio da krene sa kopanjem baš na tom mestu. Izbacili su veliku količinu blata i kada su zašli u dubine ove “pećine” shvatili su da ih tamo čeka mnogo više od vode. Bogat stalaktitima, srebrom i aluminijumom, ovaj rudnik je neka vrsta nebrušenog dijamanta.

– Otkrili smo da je ovo bio rudnik srebra i da iz njega može da se crpi voda za piće. Sami smo ga sređivali deset godina – rekao je vlasnik rudnika Jernej Slapšak.

5004Foto: Telegraf

Takođe, rudnik po imenu “Postojinska jama” godinama privlači veliki broj turista, a više o tome pročitajte OVDE.

Zato je porodica Slapšak rešila da zajedničkim snagama krene u sređivanje podzemnih prolaza i osposobi rudnik za turistička razgledanja.

Ono što je ostavilo veliki pečat na sve posetioce jeste gostoljubivost i pažnja koja im je posvećena. U rudniku im je poslužena domaća rakija, kobasica i domaći hleb kao mali znak pažnje i pomoć da “prežive” na temperaturi od 10 stepeni. Nakon što su završili sa obilaskom, posetioci su dobili čašu domaćeg vina da “okrepe dušu i telo”.

5004Foto: Telegraf

 – Spremili smo malu zakusku u rudniku kako bismo popričali i da se posetioci malo opuste, probaju naše domaće proizvode – rekao je Jernej.

Nakon obilaska, posetioci su punog stomaka i sa mnogo utisaka, uputili u Laško u “Thermani Park Laško” kako bi na miru mogli da uživaju u ostatku dana i iskoriste sve pogodnosti kao što su bazen, đakuzi i sauna. I naravno, da se kvalitetno i dobro najedu i spreme za ostale avanture.

(Ana Đokić)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …