Home / ZANIMLJIVOSTI / TUMAČENJE SNOVA: Evo šta znači kad sanjate da vam se klati zub, ili smrt voljene osobe

TUMAČENJE SNOVA: Evo šta znači kad sanjate da vam se klati zub, ili smrt voljene osobe

san-spavanje-insomnija-nesanica

Morama se ne treba opterećivati jer se tako samo potencira njihovo pojavljivanje, a dok muškarci češće sanjaju nasilne snove, žene muči gubitak bližnjih u snu.

Snovi mmogu da znače mnogo različitih stvari, a na vama je da li ćete da verujete u njihovo tumačenje.

1. Ispadanje zuba

Ovaj san povezan je s komunikacijskim problemima u stvarnom životu. Postoje razne verzije snova sa zubima, ali onaj s njihovim ispadanjem je najčešći. Sve što u snovima ima veze s ustima, povezano je s razgovorom, a ispadanja zubiaindikacija je da ste nedavno izrekli nešto što niste smeli ili trebali.

2. Sahrana nekog voljenog

Smrt je za mozak onog koji sanja, simbol promena i završetaka. Ako sanjate o smrti, zapitajte se što se u vašem životu menja ili završava. Onaj ko umire u snu najčešće predstavlja jedan deo vaše ličnosti, neku osobinu koja vam je zajednička. Sahrana je dobar znak – otpuštanja i pomirenja kako biste mogli da krenete dalje.

3. Snovi o sramoćenju sebe

Bilo da su to snovi o ispitu koji padate, projektu na kojem ste se osramotili ili nešto slično povezani su sa stresom u poslu ili onome što mislite da se od vas očekuje. Padanje na ispitu je čest san, a nakon njega se treba zapitati ko ili što testira vaše strpljenje.

4. Incestni snovi

Snovi ljubavne tematike u kojima se akteri pretvore u nekog iz vaše porodice često nas kao noćne more užasavaju, ali seks u snovima nema isto značenje kao u stvarnosti. U snu on označava spajanje, povezanost i više se odnosi na psihičko zbližavanje koje vam je potrebno ili vam nedostaje. Takođe, mogu označavati težnju da posedujemo neku osobinu onoga ko se u takvom snu pojavljuje, jer je sami nemamo.

5. Snovi o izgubljenosti

Mesta i putevi na kojima se izgubimo u snovima simbolizuju gde se nalazimo u našim srcima ili mozgu. Takav san simbol je neodlučnosti u stvarnom životu, nesposobnosti donošenja odluke ili pridržavanja nje.

6. Snovi o padanju

Ovakvi snovi su oduvek jedni od najčešćih za sve ljude, a oni indiciraju da postoji nešto u budnom životu što vas „vuče prema dnu“. Ovaj je san čest kod obolelih od depresije, a može biti i znak upozorenja psihički teškog razdoblja na koje se treba pripremiti kako bi se sprečio pad.

7. Snovi o zaboravljanju nečega

Ova vrsta snova najčešće se javlja ljudima koji su preopterećeni brigama. To je upozorenje čoveku u budnom životu da je na rubu te da treba posložiti prioritete i prihvatiti činjenicu da ne može ili ne stigne sve. Poruka ovog sna je – olakšaj sebi.

8. Vrištanje koje se ne čuje

Sanjate li da želite da vrištite, ali to nikako ne uspevate, to simbolizuje osećaj da se osećate neshvaćeno, odnosno da vas neko ne sluša u budnom životu. Postoji nešto što želite izraziti, ali onaj ko bi to trebao čuti, nije zainteresovan.

9. Snovi o vlastitoj smrti

Iskustvo vlastite smrti u snu može biti jezivo, no i ovde je njen simbol promena, kraja i otpuštanja. Nakon ovog sna trebate se zapitati šta se menja ili podsvesno osećate da bi trebalo promeniti, koje odnose okončati, šta odlučiti…

10. Pokušavate da se pomerate, ali ste „paralizovani“

Ovaj takođe česti san sličan je onom o pokušaju vrištanja, ali u njemu je problem toga što sanjač ne preduzima nešto ili se ne ponaša onako kako bi prema svojoj intuiciji trebao. Paraliza je metafora osećaja „zaglavljenosti“ u budnom životu.

(Express.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …