Home / ZANIMLJIVOSTI / U OVAJ GRAD SMETE UĆI SAMO PO DANU: Zabranjeno je dočekati sumrak zbog JEZIVIH TAJNI KOJE KRIJE (FOTO) (VIDEO)

U OVAJ GRAD SMETE UĆI SAMO PO DANU: Zabranjeno je dočekati sumrak zbog JEZIVIH TAJNI KOJE KRIJE (FOTO) (VIDEO)

bhangarhFoto: Wikipedia/Arindambasu2

Tvrđava je osnovana 1573. godine u vreme vladavine Bhagvanta Dasa, a krasi je prelepa priroda, mnogobrojni hramovi i slikoviti pejzaž. Međutim, napuštena je 1783. godine, kada su meštani krenuli sa raseljivanjem u druge krajeve zbog jedne kletve

Napuštena tvrđava Bhangarh u Indiji se smatra ukletim mestom, a posetiocima je zabranjen pristup između zalaska i izlaska sunca, što znači da pre sumraka oni moraju napustiti ovaj grad. Ovakva reputacija potiče od stare legende po kojoj je jedan svetac opsovao Bhangarh jer tvrđava baca senku na njegov dom.

Tvrđava je osnovana 1573. godine u vreme vladavine Bhagvanta Dasa, a krasi je prelepa priroda, mnogobrojni hramovi i slikoviti pejzaž. Međutim, napuštena je 1783. godine, kada su meštani krenuli sa raseljivanjem u druge krajeve.

5004Foto: Wikipedia/Arindambasu2

Kraljevski dvor se nalazi na samom kraju tvrđave i zaštićen je sa dva unutrašnja utvrđenja unutar doline.

Prema legendi, grad Bhangarh je proklet od strane svetog čoveka po imenu Baba Balnat koji je dao dozvolu za izgradnju utvrđenja sve dok njegove zidine nisu bacile senku na njegov dom. Svetac je upozorio da ako nastave sa gradnjom, on će uništiti celu tvrđavu. Nakon što princ nije poslušao njegovo upozorenje, Baba je krenuo sa bacanjem kletve na ceo grad.

Jedna od legendi je i da je čarobnjak po imenu Singhija, koji je bio zaljubljen u princezu tvrđave Bhangarh, bacio kletvu zbog neuzvraćene ljubavi.

Iako ove legende izgledaju kao plod nečije mašte, priče su postale rasprostanjene širom Indije, a na ulazu u tvrđavu je postavljen znak koji zabranjuje šetnju po mraku.

Meštani kažu da svako ko je ostao unutra posle sumraka nikada nije izašao. Ovo mesto se smatra i jednim od najstrašnijih mesta na svetu.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …