Home / ZANIMLJIVOSTI / UKLETA CRKVA U KOJU NIKO NE ULAZI: U njoj su nepomični duhovi koji uteruju strah u kosti (FOTO)

UKLETA CRKVA U KOJU NIKO NE ULAZI: U njoj su nepomični duhovi koji uteruju strah u kosti (FOTO)

duhoviFoto: Profimedia/Profimedia produkce

Srednjovekovna crkva svetog Đorđa, izgrađena 1352. godine, ruinirana je 1968, kada je crkveni krov pao i kada ju je lokalno stanovništvo napustilo, ubeđeno da je u pitanju znak od boga, te da je crkva ukleta

Kada je češki umetnik Jakub Hadrava pristao da svojom umetnošću pomogne staroj seoskoj crkvi u češkom selu Lukova, niko nije imao predstavu da će njegova umetnička instalacija postati tako popularna i da će privući brojne turiste iz ne samo susednih država, već i iz Australije i Brazila.

5004Foto: Profimedia/Profimedia produkce

Srednjovekovna Crkva Svetog Đorđa, izgrađena 1352. godine, ruinirana je 1968, kada je crkveni krov pao i kada ju je lokalno stanovništvo napustilo, ubeđeno da je u pitanju znak od boga, te da je crkva ukleta.

Da bi se prikupio novac za restauraciju ovog istorijskog spomenika, bio je zadužen Hadrava, koji je u crkvi postavio pomalo zastrašujuće figure duhova od gipsa, koji predstavljaju sudetske Nemce koji su nekada živeli u Lukovi.

(Telegraf.rs)

Check Also

PLATA 70.000, GORIVO PLAĆENO, PROSEK JE 100.000, A MOŽE DA SE ZARADI I DO 200.000: TRAŽENI SU STALNO I UVEK SA OZNAKOM HITNO!

Traže se vozači dostavljači. Plata 70.000 dinara, sa vašim autom, skuterom ili biciklom. Gorivo plaćeno. …