Home / ZANIMLJIVOSTI / VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE GRAĐANE: Ako NEMATE NOVCA da platite RAČUN ZA STRUJU ili poznajete nekoga ko je UGROŽEN, javite se OVDE i dobićete POPUST a neki i BESPLATNU struju!

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE GRAĐANE: Ako NEMATE NOVCA da platite RAČUN ZA STRUJU ili poznajete nekoga ko je UGROŽEN, javite se OVDE i dobićete POPUST a neki i BESPLATNU struju!

struja-eps-racun-za-struju

Povodom nedavne tragedije u kojoj je od strujnog udara nastradalo dvoje članova porodice u selu Glogovac Eletroprivreda Srbije izdala je saopštenje u kome zaposleni u Elektroprivredi Srbije saosećaju sa porodicom nastradalih.

– Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije – ocenjuje u saopštenju EPS.

Tim povodom EPS podseća sve socijalno ugrožene građane da imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije.

Potrebno je da se prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, kaže se u saopštenju EPS-a.

U saopštenju “EPS podseća da Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate”.

EPS konstatuje da “na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno.

Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071,4 dinara ili popust u visini računa”.

– Ova tragedija nas opominje da pored toga što predstavlja krivično delo samovlasno priključenje na električnu mrežu ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi i može da dovode do najtežih posledica – gubitka ljudskog života,” zaključuje se u saopštenju EPS-a.

(Agencije)

Check Also

STIŽU SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! DRŽAVA DAJE 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG VOZILA!

Ministarstvo ekologije izdvojilo je ove godine milion evra za subvencije za ekološka vozila, ali je …