Home / ZANIMLJIVOSTI / VEČERAS JE SUPERMESEC, NIKO NIJE POŠTEĐEN- Otvoriće nam dušu tako da će se sve u njoj videti kao na dlanu!

VEČERAS JE SUPERMESEC, NIKO NIJE POŠTEĐEN- Otvoriće nam dušu tako da će se sve u njoj videti kao na dlanu!

mesec
Ovo je prvi Supermesec u 2017. godini.

Zaljubljenici u astronomiju večeras mogu da uživaju u retkom Supermesecu, jer će Zemljin satelit izgledati za oko 7 odsto veći i 15 odsto sjajniji od uobičajenog punog meseca.

Šta je tačno Supermesec? Kako NASA objašnjava, Mesec ima eliptičnu orbitu oko Zemlje i jedna strana je oko 48.280 kilometara bliža planeti od druge.

Kada se Sunce, Mesec i Zemlja poravnaju u tom perigeju, Mesec može da se učini mnogo većim i sjajnijim, a ta pojava naziva se Supermesec.

U zavisnosti od toga odakle se posmatra, cela pojava može prilično da se razlikuje.

Mesec će biti najsjajniji u ponoć, kada je na najvišoj tački iznad horizonta.

Prošle godine, Mesec je bio na najmanjoj udaljenosti od Zemlje još od 1948. godine, a ovo će se ponoviti tek 25. novembra 2034. godine.

Decembarski Supermesec je tradicionalni poznat kao hladni mesec, a najspektakularniji prizori su dok se mesec rađa, pa vam savetujemo da se sutra probudite ranije nego inače.

Neke prizore ne treba propustiti.

NASA je saopštila da ovaj supermesec prvi u 2017. u duši će nam blistati jako, kao i uvek, tvrde astrolozi.

Ovaj Supermesec otvoriće nam dušu tako će se sve u njoj videti kao na dlanu, ali nijedna osoba neće ga doživeti na isti način.Uzburkana osećanja više će prijati onima koji vole akciju, dok sentimentalna srca treba da se umire i čuvaju energiju.

Strasti će dodatno probuditi trigon Supermeseca sa Jupiterom, očekujte mnogo zabave i dosta smeha.

Harmonični aspekti Marsa i Urana dozvoljavaju vam čak i da promenite plan u poslednji čas, dozvolite svojoj ekstrovertnoj strani da zablista.

Ako baš ne odgovara vašoj ličnosti da uživate na Supermesecu na ludoj žurki, nemojte kvariti drugima provod.

Prihvatite šale, čak i kad nisu obojene najboljim smislom za humor, zadržite prijateljski stav čak i kad vam se ne dopadaju ideje vašeg društva.

Ako ste spremni za otpuštanje svega teškog i neprijatnog što želite da ostavite za sobom u 2017. godini, tokom dejstva punog meseca otvara se mistični portal koji vam omogućava da to uradite veoma brzo.

Vreme Supermeseca idealno je da za razgovor o budućnosti, za učvršćivanje kolegijalnih odnosa i za razgovor o teškim temama.

Očekujte da vam teškoće donese razlika između onog što mislite i onog što osećate.

To će se dešavati i drugima u vašem okruženju, pa budite spremni na nagle izjave, a neprijateljske tonove prihvatite s tolerancijom i rezervom.

Pogledajte video:

 

Check Also

BOŽIJE ČUDO! DEČAK SE PROBUDIO IZ KOME, NAKON ŠTO SE LIK SVETE PETKE POJAVIO U BOLNIČKOJ POSTELJI (VIDEO)

Agonija malog Nemanje počinje nakon što se povredio vozeći biciklo, nakon čega je sa povredom …