Home / ZANIMLJIVOSTI / Vežba „Tri blagoslova“: Radite je samo 7 dana i gledajte kako vam se ŽIVOT MENJA..

Vežba „Tri blagoslova“: Radite je samo 7 dana i gledajte kako vam se ŽIVOT MENJA..

Jeste li ikada pomislili da se upravo sada, baš u ovom trenutku svog života, nalazite upravo tamo gde biste trebali i biti?

devojke

Verovatnost da je tako, vrlo je mala. Baš suprotno, zasigurno puno više energije i vremena trošite na razmišljanje o tome kako je neko drugo vreme bilo bolje ili kako bi sve u vašem životu bilo dobro SAMO DA…

Razlozi zašto „odgađamo“ sreću ili jednostavno zaboravimo da uživamo baš u ovom trenutku možda će nam se jednog dana činiti banalnima. Uprkos tome, često svi padnemo u zamku razmišljanja poput:
• SAMO DA UPIŠEM FAKULTET
• SAMO DA DOBIJEM TO DUGO OČEKIVANO UNAPREĐENJE
• SAMO DA IMAM VEĆU PLATU
• SAMO DA SAM MRŠAVIJI/A
• SAMO DA PRONAĐEM LJUBAV
• SAMO DA IMAM AUTO, STAN…

I tako unedogled čekamo svoju sreću jer uvek postoji neki razlog zašto naša sreća nije potpuna. Dani prolaze u razmišljanju o stvarima koje nemamo ili onima koje nam ne idu od ruke, kao i stvarima koje želimo promeniti u našim životima, a premalo o onima koje su dobre, pozitivne i onima koje su nam baš kako treba. Trava je uvek zelenija na drugoj strani.

„Be careful what you wish for“ (Pazi šta želiš) poznata je izreka koja na najjednostavniji mogući način kaže da iako nam se ponekad želje ispune, to ne znači da ćemo TADA biti srećni.
Zgrabite svoju sreću SADA i ne odlažite je.

Sigurno postoje mnoge lepe i dobre i srećne okolnosti u vašim životima na kojima možete da gradite taj osećaj ispunjenosti i zadovoljstva, samo ih treba spoznati. Kakav god vas problem tišti, kakva god briga i situacija, prihvatite činjenicu da ste upravo tamo gde biste i trebali da budete.

Preuzmite odgovornost, zgrabite svoj život i veselite mu se, jer upravo na taj način svi su vaši problemi već unapred rešeni. Ako mislite da je sve navedeno za vas preteško, imamo vežbu za vas koja jednako dobro funkcioniše kod onih više ili manje negativnih osoba, ali koja takođe pomaže i onima koji inače imaju pozitivni stav.

Osmislio ju je Martin Seligman, jedan od začetnika „Pozitivne psihologije“ i jedan od najuticajnijih i najcitiranijih psihologa današnjice.

Iako se vežbe zahvalnosti provlače kroz mnoge self-help knjige, ova vežba razlikuje se po jednom, a to je da nakon što zapišete tri dnevna događaja zbog kojih ste zahvalni i srežni morate i odgovoriti zašto.

Na primer: „Hvala što sam uživao/la na kafi s prijateljima“.
I odgovor zašto: „Zato što volim društvo i moje prijatelje“.

Shvatili ste, čim odgovarate na još jedno malo pitanje zašto, dobijate ustvari još jedan blagoslov.
Uradite tako tri puta. Sve zapišite.

Biće zabavno pročitati šta ste napisali. Osmeh i dobar osećaj su zagarantovani.
Probajte ovu vežbu da ponavljate barem 7 dana – i samo gledajte kako vam se život menja…

(Atma.hr)

 

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …