Home / ZANIMLJIVOSTI / VLADIKA NIKOLAJ predvideo šta će biti sa Srbima! (VIDEO)

VLADIKA NIKOLAJ predvideo šta će biti sa Srbima! (VIDEO)

nikolaj- velimirovic

Srpski svetitelj i vladika Nikolaj spada u red najznačajnijih srpskih bogoslova, a iza sebe je ostavio velika dela. Jedno od njih je „Nebeska liturgija“ u kojoj kroz razgovor Svetog Save i Boga prorokuje šta će biti sa Srbima. I gotovo sve je pogodio!

Ono što je Sveti vladika Nikolaj Velimirović još za života napisao, a objavljeno je tek 1991. godine, i te kako se danas obistinjuje.

Ono što je napisao u “Nebeskoj liturgiji” pisano je kao da je vladika Nikolaj gledao današnje vreme.
U pesmi vladike Nikolaja koju je otpevao sveštenik Vojislav Bilbija, na sebi svojstven način, može se primetiti potresna i surova istina koja je zahvatila naš narod.

 

Izgleda da su stvarno “sveštenici verom oslabili, a kaluđeri poste ostavili”, kao što piše vladika Nikolaj. Da li je tako?

Još piše da “devojke svilu nose, a grehom se ponose”, dok se “mladi momci poštenju smeju”. Da li vam i ovo zvuči poznato?

Sveti vladika Nikolaj još prorokuje i da se “sused suseda ne opravdava, već se kune krivo za nepravdu, zbog blatnjave zemlje od aršina“. Koliko ste puta pročitali i videli da su se komšije i rođaci potukli zbog zemlje?

Uostalom, otkrijte sami šta je to Vladika Nikolaj još predvideo u “Nebeskoj liturgiji”:


(Telegraf.rs, Srbin.info)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …