Home / ZANIMLJIVOSTI / Vozač je sam zamolio carinike da mu pregledaju kamion: Kad su videli šta je unutra, čovek se zamalo onesvestio od šoka (FOTO)

Vozač je sam zamolio carinike da mu pregledaju kamion: Kad su videli šta je unutra, čovek se zamalo onesvestio od šoka (FOTO)

502

Carinski i policijski službenici su 5. i 6. marta 2017. godine na graničnom prelazu Batrovci ka Republici Hrvatskoj otkrili još deset migranata, koji su pokušali da sakriveni u kamionskim prikolicama ilegalno pređu državnu granicu.

Najpre je u nedelju 5. marta, u ranim jutarnjim satima, detaljnom pregledu podvrgnut kamion makedonskih registarskih oznaka, čiji je vozač izrazio sumnju da se neko krije u tovarnom delu.

Kada je prikolica otvorena, u njoj su među metalnim konstrukcijama, kojima je bio natovaren kamion na putu iz Makedonije ka Italiji, pronađena trojica mladića iz Avganistana.

Slična situacija se dogodila i rano jutros, kada je radi detaljnog pregleda otvoren turski kamion.

Među metalnim konstrukcijama koje je prevozio iz Turske u Francusku bilo je sakriveno čak sedam državljana Avganistana.

502

Migrante po otkrivanju preuzima policija.

Cariniku je ispočetka bilo sumnjivo, što mu baš vozač traži pretres svog vozila, ali kada je zadigao ciradu, bilo mu je jasno da je čovek samo hteo da se zaštiti, jer da su ga “uhvatili” kako prevozi migrante, bilo bi mnogo teže dokazati da nema veze sa tim.

Zbog aktuelne situacije sa migrantima u Evropi i svetu, pojačane su mere opreza na graničnim prelazima.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …