Home / ZANIMLJIVOSTI / ZA SAMO NEKOLIKO MESECI: Genijalna ideja običnog čoveka osvojila svet, napravio kućicu za samo 180 evra (VIDEO)

ZA SAMO NEKOLIKO MESECI: Genijalna ideja običnog čoveka osvojila svet, napravio kućicu za samo 180 evra (VIDEO)

kuca

Hteo sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, priča Majkl.

Izgradnja kuće u selu Dedington u Engleskoj, čoveka po imenu Majkl Bak koštala je samo 180 evra!

Naime, on je u izgradnji koristio samo prirodne materijale, a i život u njoj je potpuno prirodan – u kući nema struje, gasa ili vode, pa su i mesečni računi vrlo niski.

Da bi izgradio ovu kuću, Majklu je bilo potrebno 8 meseci, a tom prilikom je za izgradnju zidova i poda koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame.

Površina stambene jedinice iznosi nešto malo više od 30 kvadrata, a kao prozore Bak je iskoristio vetrobranska stakla starih kamiona.

Mnogi misle da je u kući hladno, ali mešavina materijala koje je Bak koristio je zapravo odlična izolacija, koji je dodatno ojačao ovčjom vunom na krovu.

Kuća se iznutra greje na peć na drva, osvetljena je svećama i fenjerima, dok je toalet odvojen od glavne građevine.

Hteo sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, rekao je Bak.

On je kuću planirao da izgradi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju morao da kupi još slame i dodatni alat. Bak je kuću izdao podstanaru, koji mu stanarinu „plaća“ svežim mlekom.

Kako je tekla izgradnja i kako kuća sada izgleda pogledajte u videu!

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …