Home / ZANIMLJIVOSTI / ZBOGOM ‘MRAČNIM’ MISLIMA i BEDAKU! Samo TRI REČI pomoći će vam da prevaziđete SVAKU NEGATIVU!

ZBOGOM ‘MRAČNIM’ MISLIMA i BEDAKU! Samo TRI REČI pomoći će vam da prevaziđete SVAKU NEGATIVU!

zena-depresijaIznenađujuće jednostavna vežba kojom možete rebalansirati svoje misli kad se osećate depresivno…

Uostalom, u životu ne može svaka sekunda u danu biti puna osmeha i sunca; suočavaćete se s izazovima i osećaćete se loše s vremena na vreme. Bez tih padova, ne bi cenili uspehe, stoga ne očajavajte ako vam je život ponekad težak.

Umesto toga, kad se događa nešto što vam se baš i ne sviđa, još uvek možete iz toga nešto naučiti i rasti. Možete rebalansirati svoj um, tako da negativnost ne dominira vašim razmišljanjem.

Kako tačno to učiniti?

U stvari, vrlo je jednostavno. Sve počinje s psihijatrom Viktorom Franklom, koji je govorio o “volji do smisla“, a ja čvrsto verujem u njegov pristup življenja. On predlaže – umesto da očekujemo nešto od života, trebalo bi da pitamo – šta život očekuje od nas.

U nacističkom koncentracionom logoru svedočio je ljudskoj sposobnosti pronalaska smisla u svemu i svačemu – čak i u najgoroj vrsti patnje. On je iskoristio svoje iskustvo kako bi izgradio svoj vlastiti način psihoterapije (logoterapije).

Premisa je ovo: morate pokušati da shvatite smisao u svakom trenutku života, bez obzira na to je li negativno, neutralno ili pozitivno.

Dakle, postoje 3 reči o kojima želim da razmislite kada sledeći put osetite krajnji očaj i pustoš.

Vidim smisao u …

Nakon što ste naučili ove reči, pokušajte završiti rečenicu pronalazeći smisao u vašoj situaciji. Bez obzira koliko se loše stvari mogu činiti, uvek postoji trun pozitivnosti skriven u trenutku; sve što morate učiniti je – pronaći ga.

Ove 3 reči mogu vam pomoći da savladate mračna vremena s kojima se susrećete i da bolje razumete plan koji svemir ima za vas.

Morate se zapitati: u ovom trenutku, dok se nosim s ovim izazovima, šta život očekuje od mene?

I da, ponekad će život očekivati da budete tužni, da tugujete zbog gubitka, da osetite očaj, ali kad jednom shvatite da postoji smisao u vašoj patnji, lakše ćete je podneti.

Pronalaženje smisla je često prvi korak u procesu ozdravljenja i može vam pružiti razne druge načine na koje se možete nositi s onim što je pred vama. Ono ne može blokirati bol; ali može pružiti utehu i trenutke kada je bol manja.

Naravno, kada se suočavate s preprekom – koliko god ona bila velika ili mala, korisno je koristiti kombinaciju pristupa. Ovo je samo jedan od mnogih koji se mogu koristiti. Uostalom, smisao je hrana za duh.

(Atma.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …