Home / ZANIMLJIVOSTI / ŽELITE DA PROMENITE SVOJ ŽIVOT? Uradite svakog jutra ovu sitnicu i gledajte kako se SVE MENJA NABOLJE..

ŽELITE DA PROMENITE SVOJ ŽIVOT? Uradite svakog jutra ovu sitnicu i gledajte kako se SVE MENJA NABOLJE..

admiralŽivotna lekcija iz vojničkog života sigurno će vam koristiti za ceo život!

Vilijam Mek Reven je američki admiral koji je leta prošle godine održao veoma inspirativan govor i objasnio je ljudima zašto je veoma važno da se svakog jutra namesti krevet.

– Svakog jutra, dok sam bio na obuci, u sobu bi nam dolazili nadređeni, inače veterani iz Vijetnama, kontrolisali su nam spavaonice kako bi se uverili da smo besprekorno namestili krevet.

To je prilično jednostavan zadatak – ivice moraju da budu oštre, prekrivači besprekorno zategnuti a jastuk lepo centriran. Ipak, koliko god da mi je to u to vreme delovalo besmisleno, budući da smo bili na obuci da postanemo pravi vojnici, „Foke“ spremne na sve, uvideo sam mudrost koja se sastoji iz tog jutarnjeg rituala – objašnjava Vilijam.

– Ukoliko svakog jutra izvršite taj jednostavan zadatak, to će biti prvi uspešan zadatak koji ste obavili tog jutra. Onda će vas to ohrabriti da izvršite još jedan, pajoš jedan. Na kraju dana, dobićete celu gomilu završenih zadataka.

Nameštanjem kreveta uvidećete važnost malih stvari – ukoliko ne možete da se posvetite rešavanju tih malih zadataka, nećete moći da uradite ni one veće. Uostalom, nakon dugačkog i napornog dana, uvek možete da se vratite kući i strovalite se u krevet koji ste prethodno namestili.

Ako želite da menjate svet, počnite tako što ćete izjutra namestiti krevet – zaključio je na kraju ovaj admiral.

Pogledajte video:

Check Also

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 3.8. DO 9.8.2020. GODINE

OVAN Hrana Potreba za kaloričnijom hranom I hedonizmom naglašena je sada kod vas, ali biste …