Home / ZANIMLJIVOSTI / Život ga je bacio na dno, karijera, brak i zdravlje su mu propadali, a onda je Bog počeo da mu se obraća.. (VIDEO)

Život ga je bacio na dno, karijera, brak i zdravlje su mu propadali, a onda je Bog počeo da mu se obraća.. (VIDEO)

Umoran od stresa modernog života, ostavljen od žene, Nil se našao možda u najgorem trenutku u svom životu.

Kako mu je ponestajalo opcija da ponovo pronađe sreću u životu, polako je počeo da tone u mrak.

– Sve u mom životu se polako raspadalo. Karijera mi je stigla do kraja. Brak mi se rušio, a zdravlje polako pogoršavalo. Sve što je moglo da krene po zlu u jednom trenutku, je krenulo.

Zato sam postao veoma besan zbog svog života i veoma frustriran.

Počeo sam da u svom umu dozivam u pomoć Boga, univerzum, nebesa, bilo koga. Šta želite od mene? Šta to ne razumem, a što bi moglo da promeni sve? Mora da postoji nešto što ne razumem. Tada sam imao 50 godina, bio sam zrela osoba koja je znala mnogo stvari.

Mslio sam da sam do tada trebao da shvatim kako stvari funkcionišu, otkriva Nil.

Jedne noći, njegova frustracija stigla je do tačke bez povratka i u tom trenutku odlučio je da se okrene Bogu, a Bog je odlučio da usliši njegove molitve.

Pitanja i odgovore koje je u tim sitnim satima olovkom zapisao u svoj notes započeli su dragocen dijalog koji će zauvek promeniti Nilov život, ali i živote miliona ljudi.

– Zato sam jednog jutra, u 4.20 kada sam se probudio, odlučio da napišem besno pismo i pitam to nešto veće od svih nas gde sam pogrešio i šta sam uradio da zaslužim ovaj horor od života.

Recite mi pravila, igraću po njima, ali samo mi ih recite.

Onda sam začuo glas iza sebe, u pozadini glave. Bio je veoma jasan, nežan muški glas koji mi je rekao – Nile, da li zaista želiš da čuješ sve odgovore na tvoja pitanja?

Rekao sam mu „Naravno“.

A onda sam na trenutak zastao i okrenuo se oko sebe. Nije bilo nikoga.

Pomislio sam, sjajno. Pored svih ovih problema, počeo sam i da ludim, priča on.

Ipak, Nil je vrlo brzo shvatio da u pitanju nije napad ludila, već nešto mnogo ozbiljnije, dublje i smislenije.

Glas koji je čuo, možda nije dolazio od samog Boga, već od podjednako važne i jake sile – njegovog uma.

Poruke koje mu je um u tom trentuku slao bile su podjednako važne kao i poruke koje bi mu Bog poslao, a možda je u pitanju bilo oboje – njegov um mu je prosleđivao poruke direktno od Boga.

U njima se nisu krile tajne univerzuma, već su to bile poruke koje će mu pomoći da otkrije te tajne.

– U tom trenutku sam iznenada osetio i mir, neverovatan spokoj kakav do tada nisam imao priliku da osetim. Mir koji vam izmami suze radosti na oči kada ga osetite. To je jedini način na koji mogu da opišem osećaj koji mi se tada javio.

U tom istom trenutku počeo sam da vidim odgovore na sva moja pitanja i pomislio – trebalo bi da ih zapisujem.

Pored sebe sam imao blokčić i olovku i istog trenutka počeo da zapisujem sve i postavljam nova pitanja.

Nisam znao šta mi se događa, ali sam donekle shvatio da sam uspeo da se povežem sa izvorom više mudrosti, a kada sam već to uspeo – zašto ga ne bih pitao sve stvari koje me zanimaju?

I zato sam počeo da postavljam pitanja. Odgovori su me navodili na još pitanja i tako u krug. Ovaj proces trajao je celu noć, priseća se Nil.

Na njegovo iznenađenje, glas mu se obratio i sutradan. Svestan prilike koju pred sobom ima, Nil je nastavio da ga propituje i zapisuje odgovore.

I dalje nije bio siguran šta je izvor ove božanske inspiracije kojoj je bio izložen.

– Našao sam se u sred dijaloga na papiru i nisam previše preispitivao stvari koje su se dešavale. Taj proces se nastavio narednih nedelju dana tačno u isto vreme 4.23 ujutro.

Ni u jednom trenutku nisam pomislio da će neko videti ove moje beleške na papiru, i da budem iskren, nisam ni razmišljao o tome. To je bio proces kroz koji sam prolazio, kao da sam vodio privatan dnevnik.

Ali sam isto tako primetio da su odgovori zaista bili od velike pomoći i ponekada krajnje neverovatni – što me je nateralo da u jednom trenutku sebi pojasnim stvari tako što ću reći – pa ja zapravo nedeljama vodim razgovor sa Bogom.

Onda, u jednom trenutku ovaj dijalog mi je rekao, ovo bi bila sjajna knjiga. Istog trenutka sam pomislo, sada te imam!

Napokon imam nešto konkretno. Sve ostalo što sam radio je bila teorija, koncept, ništa.

Ako mi je Bog rekao da napišem knjigu, pomislio sam, hajde da vidimo šta će biti sa tim, objasnio je Nil.

I to se desilo.

Nil Volš je razgovore sa Bogom pretočio u knjigu „Razgovori sa Bogom“ koja je promenila živote miliona ljudi.

Svojim radom, Nil je na mnogo načina redefinisao pojam Boga i pomogao mnogima da dođu u dodir sa njim i dobiju odgovore na pitanja koja njih muče.

Danas, Nil se nada da će njegov razgovor s Bogom pomoći ljudima da pronađu mir i harmoniju, što u sebi, tako i u svetu.

Na radost mnogih u Srbiji, Nil Donald Volš će 31. marta posetiti Beograd i održati seminar pod nazivom „Promenite svoje emocije, pre nego što one promene vas“.

Seminar će biti održan u Štark areni, trajaće 8 sati, a karte će se uskoro naći u prodaji. Nešto pre seminara “Promenite svoje emocije, pre nego što one promene vas”, biće objavljena i knjiga „Kad se sve menja, promeni sve“ koja jedina do sad nije prevedena na naš jezik.

(Telegraf.rs)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …