Home / ZANIMLJIVOSTI / ZOVU GA SRPSKI SPAJDERMEN: Ivan zaradi i do 100 evra dnevno a pogledajte kakav posao mora da radi (VIDEO)

ZOVU GA SRPSKI SPAJDERMEN: Ivan zaradi i do 100 evra dnevno a pogledajte kakav posao mora da radi (VIDEO)

Ivan-Cvetković1
Alpinističkim pranjem prozora i drugim radovima na visini Ivan Cvetković se bavi sedam godina. Kaže da se navikao i da ga nije strah.

– Zanimljiv je, dinamičan, navikne se čovek i na visinu i na to radno okruženje. U suštini, na kraju nam je samo učinak bitan – kaže za TV Vijesti Cvetkovići ističe da nakon toliko godina nema straha, već da postoji samo oprez.

Cvetković je jedan od visinskih radnika koji na “Capital plazi” u Podgorici pere prozore. Iz Beograda uglavnom dolaze da rade u Podgoricu, ali pošto se bave i krečenjem fasada, radili su i u Kotoru, Herceg Novom i Budvi.

Ovo im je već četvrto pranje poslovnog centra “Capital plaza”. Desetak hiljada kvadrata njih trojica operu za 10 do 12 dana. Dnevno mogu da zarade između 50 i 100 evra.

Stakla idu na kvadrat, neki specifični drugi poslovi idu na dnevnicu. OK, izađe neka godišnja prosečna plata, sezonski nam je posao.

Najviše posla ima u proleće i jesen, neljudski su uslovi tokom leta, a zimi nema smisla raditi ovo – rekao je Cvetković.

Rad trojice srpskih “Spajdermena” u Podgorici privukao je pažnju prolaznika.

Prozore čiste sa specijalizovanom hemijom za periodično održavanje. A kroz prozor ponekad komuniciraju sa ljudima.

Mašu nam, pa pre neki dan je kolega kafu dobio iz neke kancelarije – kaže on.

Ovo nije posao za svakoga jer treba puno snage, ali ovi momci svima preporučuju da se bave sportom i da provode vreme u prirodi.

– Da krenu u alpinizam, speleologiju, penjanje… pa kada postanu familijarni sa visinom možda im postane ovo zanimanje. U svakom slučaju, može se živeti od ovoga? Apsolutno – ističe Cvetković.

Pogledajte video:


(Izvor: Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …