Home / ZANIMLJIVOSTI / ZVALI SU GA ZVER, A ONDA JE UŠAO U MANASTIR OSTROG! Putinova borbena mašina poljubila MOŠTI SVETOG VASILIJA (VIDEO)

ZVALI SU GA ZVER, A ONDA JE UŠAO U MANASTIR OSTROG! Putinova borbena mašina poljubila MOŠTI SVETOG VASILIJA (VIDEO)

Foto: manastirostrog.comPravo iznenađenje izazvala je pojava nekadašnjeg bokserskog šampiona, a sada poslanika Putinove partije u Dumi Nikolaja Valujeva kojeg je mitropolit Amfilohije darivao ikonama Sv. Vasilija

Tradicionalno, pod ostroškim stenama, praznik Sv. Vasilija Ostroškog, proslavilo je na hiljade vernika iz Crne Gore, zemalja regiona, ali i šire. Plato ispred manastira bio je preplavljen šatorima, vrećama i ćebadima onih koji su noć prije došli da prisustvuju ponoćnom prazničnom bdeniju, gde je u crkvi Vavedenja moleban i akatist služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Amfilohije je služio i centralnu arhijerejsku liturgiju, na platou ispred Gornjeg manastira, uz sasluženje mitropolita Ternopoljskog i Kremenjeckog Sergija, iz Zapadne Ukrajine, i episkopa budimljansko–nikšićkog Joanikija. Nakon toga vjernici su pristupili svetoj čaši pričešća.

Pravo iznenađenje izazvala je pojava nekadašnjeg bokserskog šampiona, a sada poslanika Putinove partije u Dumi Nikolaja Valujeva kojeg je mitropolit Amfilohije darivao ikonama Sv. Vasilija, a zajedno je sa proslavljenim srpskim režiserom lomio slavski kolač.

Najviši (213 santimetara) i najteži (147 kilograma) bokser u istoriji, zbog čega je dobio naziv RUSKI DŽIN i ZVER – Valujev je od 2011. godine član političke stranke Jedinstvena Rusija, predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Check Also

EKSKALIBUR NIJE U BRITANIJI NEGO U REPUBLICI SRPSKOJ: SREDNJOVEKOVNI MAČ ZABODEN U STENU U RECI VRBAS (VIDEO)

Arheolozi su u četvrtak iz reke Vrbas nedaleko Banjaluke izvukli srednjovekovni mač koji je bio …