Home / TEMA DANA / Nebojša Jović: Srpska omladina na protestima nije ni drogirana ni pijana, ali ona očigledno ne vodi igru!

Nebojša Jović: Srpska omladina na protestima nije ni drogirana ni pijana, ali ona očigledno ne vodi igru!

protesti- srbija- studenti

SRBSKA OMLADINA NIJE NI DROGIRANA NI PIJANA!Ali ovog puta, ubuduće, i nikada više, nećemo i ne smemo dozvoliti da vodimo tuđe bitke.

I to bitke protiv nas samih. Ovu bitku ćemo, a i moramo, dogovorom među sobom, mi sami da dobijemo!!!
***
Ceo jučerašnji a i današnji dan prolazi u polarizaciji naroda, a da je (barem mi se tako čini) dovoljno samo jednu rečenicu, jednu tezu pojasniti i nesporazuma ne bi bilo.

Niko dobronameran za omladinu koja je na protestu ne može reći da su to narkomani, pijanice ili „Soroševi plaćenici…“! To je u najvećem broju, sa razlogom, nezadovoljna mladost koja buntovno želi svoj revolt da iskaže.

 

Na drugoj strani, niko dobronameran i iskren ne može reći da je mladost srbska sama od sebe i „spontano“ krenula sa protestom! Iz mnogo razloga, a dovoljna je samo jedna, neoboriva činjenica da u 16 godina Beograd ni jednom na protestu (a razloga je bilo neuporedivo jačih od današnjih) nije imao više od 500 ljudi, ne računajući unutrašnjost Srbije koja bi tu cifru ojačala.

Sada, najednom, u danu iliti u „dahu“, na ulice izlazi 30 000, a već koliko sutra cirka 50 000 ljudi. S’ tim što se „rednja“ širi u jednom danu po celoj Srbiji. Tako da, na ulici je 80% pa i više građana i razočarane omladine čista srca…

Ali ono o čemu druga strana (pa i ja) priča, je onih 20% „turista“. I to turista vrlo brojnih, sa „iskustvom“. Onih turista koji za sobom trag krvi širom sveta vuku i zadah smrti svog gazde „svetskog teroriste br. 1“ za sobom ostavljaju.

I tih 10 ili 20% istog znaka i iste režije je bilo dovoljno da jednu od najvećih država, Ukrajinu, u roku od 72 sata zapale i u pakao građanskog rata uvuku iz kojeg se dan danas ne mogu izvući. Ako već treba da bude bunta, neka to bude čist, iskreni i čisto srBski bunt.

Ali dokle više da nam izvana „revolucije“ izvode oni koji su nam „razlog za revoluciju“ i uveli? Zašto da opet, sa podsmehom, Britanci pričaju deci i unucima svojim da su „Martovske demonstracije 1941“ u Beogradu oni odradili, potkupivši nikada više ljudi, sa nikada manje para!!!

Zašto da nam se služba „MI-6“ zajedno sa američkom posestrimom smeje dok sluša velju ilića koji priznaje i priča kako je soroševih 2 miliona maraka u kragni jakne za „narodni protest“ prošvercovao?

I prosto ne mogu da shvatim starije, posebno roditelje izašle dece koji kažu „neka mi deca protestuju, u pravu su i imaju moju podršku“. Pa kako mogu, kako ih nije sramota?
Deca, omladina imaju pravo, ali ako je već tako, pa izađi ti na protest a decu ostavi na bezbednom.

Kako mogu da decu izbace na mogući nišan a oni stariji da kući sede. Mi smo na severu Kosmeta obrnuto radili. Mi smo na prvoj liniji bili, a decu iza leđa naših štitili. I… ukrajinska deca su, sa starijima, izašla u Kijevu na protest, ubeđena da rade pravu stvar…i…???

Ovo nije hipotetika, već surova realnost! Možda i nisam u pravu, za sada se „oranizator“ dobro skriva. Ali scenario, munjevito okupljene desetine hiljada ljudi, što je za Srbiju „nemoguća misija“, smrad anti-srBskog šljama koji plovi ovom čistom rekom, upozorava na oprez, jak oprez!

Setite se, 5. oktobra je čista, najčistija Srbija bila na ulici. I većinska u onom moru ljudi. Ali je i tada nekih 10-20% „profesionalaca“ od najveće nade, najveću tragediju Srbima doneo!

 

(Agencije)

Check Also

UDARNO! NOVI NON-PEJPER NAPRAVIO TEŠKU POMETNJU: KOSOVO OSTAJE U SRBIJI JOŠ 99 GODINA- DOBIJA SPECIJALNI STATUS?!

Nemački list „Cuerst“ objavio je da postoji novi „non pejper“ u vezi sa Kosovom, koji …