Home / ZDRAVLJE / NAPRAVITE PRIRODNI SPREJ PROTIV GRINJA! (RECEPT)

NAPRAVITE PRIRODNI SPREJ PROTIV GRINJA! (RECEPT)

dusek-grinjeEsencijalna aromatična ul
ja su jedno od najmoćnijih sredstava protiv grinja. Evo kako možete napraviti praktičan sprej koji će vam pomoći u borbi protiv ovih neprijatnih alergena …

Egipatski naučnici sa Univerziteta Aleksandrija došli su do vrlo zanimljivog pronalaska: eterična ulja mogu biti od velike pomoći u borbi protiv nevidljivih ali opasnih grinja koja žive u posteljini, tepisima, nameštaju i zavesama.

Kako bi sprečili njihovo širenje i time suzbili izvor eventualnih alergija, najbolje je koristiti eterično ulje eukaliptusa i / ili karanfilića (karanflića).

Recept za sprej protiv grinja
Sastojci:

0.7 dl – litra vode

prskalica – raspršivač

eterično ulje klinčića (karanfilića) ili / i eukaliptusa

postupak:

Za prirodni sprej protiv grinja, na 0,7 – 1 litru vode dodajte 20 kapi jednog ili drugog eteričnog ulja (ili miks) i promešajte u prskalici.

Sprej koristite na tapaciranim delovima nameštaja koje ne možete suprotnom prati.

Za posteljinu, presvlake i druge predmete koje često perete, koristite ulje tako da po nekoliko kapi stavite u dozu za deterdžent pre nego što uspete prašak.

Za uništavanje grinja u tepihu, stavite u soda bikarbonu 10 kapi ovog esencijalnog ulja i kroz sito polako pospite po celom tepihu. Sačekajte oko pola sata, pa usisajte.

(Lovesensa)

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …