Home / ZDRAVLJE / UPALA SLEPOG CREVA– Narodno lečenje..

UPALA SLEPOG CREVA– Narodno lečenje..

creva
Kod upale slepog creva oseća se bodača s desne strane u stomaku, naročito kada se desnom nogom makne; dalje se pati od mučnine. Dolazi od neuredne stolice, naslaga tvrde izmetine, ili kada se proguta koštica od narandže, limuna, trešnje, šiljate koštice, a i dlaka od četkice za zube, te zbog neopreznog stavljanja igle u usta i prehlade zbog čega dolazi do upale i gnojenja sluzokože u crevima.

Kada se oćuti takav bol, treba odmah uzeti do četvrt litre čistog ulja. Ko ne može piti ulje, neka rukom stisne nos, lako će ga uzeti i odmah neka proguta kašiku soka od limuna da očisti usta. Bolesniku treba dati i 2-3 klizme uzastopce sa mlakom vodom i malo sapuna.

Ako nema temperature, treba na stomak stavljati tople obloge od sirćeta i vode, ili kuvanog lanenog semena i menjati ih svakih 20 minuta, dok bol ne umine. Ne prijaju li bolesniku topli oblozi, stavljaju mu se hladni od ilovače razmućene sa sirćetom i vodom.

Ti hladni oblozi stavljaju se bolesniku i onda kada temperaturu ima. Isprva, dan-dva, menjaju se čim postanu vrući, a kasnije se po 2 sata ostavljaju.

Svaki dan dati bolesniku 4-6 kašika ulja i svaki sat po kašiku čaja od 6 grama cveta od crnog trna (Prunus spinosa L), 6 grama krkavine (Rhamnus frangula L), 6 g kantarije (Erithraea Centaur Pers.), Žalfije 6 grama (Salvia officinalis L) i 4 mala kašika samlevenog kumina (Carum carvi) u litru vode, ključalom vodom preliti i 10 minuta kuvati, procediti i pridodati 3 kašike meda i ponovo dobro prokuvati.

Nakon 3 dana promeniti čaj, i to uzeti 10 g lišća od kupine (Rubus fruticocus) i pola grama praška od aloja (Aloe vulgaris Lam) na pola litre vode, vrućom vodom preliti i prokuvati.

Toga čaja daje se svako dva sata po jedna kašika, i to toplog, dva dana, a onda se opet uzima prvi čaj. Na noge treba stavljati tople obloge, vruć crep ili vruće flaše (boce se napune vrućom vodom).

Prva 3-4 dana osim ulja i čaja ne treba ništa za jelo dati, a posle pomalo mleka i pasirane supe od ječma ili pirinča.

Bolesnik mora mirno ležati 8-14 dana i strogu dijetu držati.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIO: OVO JE JEDAN OD NAJMOĆNIJIH LEKOVA KOJE DANAS IMAMO..

Doktor Branimir Nestorović kaže da ne postoji bolji lek za čir na želucu ili dvanaestopalačnom …