Home / AKTUELNO / AMERIČKI GENERAL OTKRIO PLANOVE TEL AVIVA: Izrael sprema napad na ruske sisteme S-300 (VIDEO)

AMERIČKI GENERAL OTKRIO PLANOVE TEL AVIVA: Izrael sprema napad na ruske sisteme S-300 (VIDEO)

Izraelska vojska će pokušati da uništi PVO sisteme S-300 koje je Rusija isporučila Siriji, rekao je bivši američki vojni ataše u Rusiji, general Piter Zvak za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ako sistemi S-300 ne budu pod kontrolom Rusije, onda će „na kraju biti situacija kada će ih Izraelci uništiti“, jer je za njih to „vitalno važno“.

Zvak smatra da je „neprihvatljivo“ prisustvo S-300 u južnoj Siriji, gde izraelske snage izvode akcije „protiv Irana“.

Istovremeno, prisustvo S-400 pod kontrolom ruske vojske na području Hmeimima i Latakije je „drugo pitanje“, rekao je on.

Bivšem atašeu i generalu američke vojske je bilo teško da odgovori na pitanje, koje su posledice isporuke PVO sistema S-300 Siriji za rusko-izraelske odnose.

– Ne znam, ne znam, jer po mom iskustvu, Izraelci će reći Rusima: „U redu. Ovo su sada sirijski PVO sistemi. Pomerite se. Ako će Sirijci uz pomoć njih obarati naše avione, obavezni smo da ih onesposobimo – smatra general.

Isporuka S-300 Siriji bila je odgovor Rusije na tragediju obaranja ruskog aviona IL-20 od strane sirijske PVO. Moskva je saopštila da je Izrael odgovoran, jer je izvodio vazdušne napade na Siriju, te iskoristio ruski avion kao zaklon.


Check Also

98 ODSTO TRANSAKCIJA BITKOINA SU KLASIČNA ŠPEKULACIJA KOJA IPAK NAJAVLJUJE NOVU PREKRETNICU

Iako smo pred istorijskom prekretnicom, kada će tehnologija i ideja blokčejna, na kojoj se temelji …