Home / AKTUELNO / AMERIČKI GENERAL OTKRIO PLANOVE TEL AVIVA: Izrael sprema napad na ruske sisteme S-300 (VIDEO)

AMERIČKI GENERAL OTKRIO PLANOVE TEL AVIVA: Izrael sprema napad na ruske sisteme S-300 (VIDEO)

Izraelska vojska će pokušati da uništi PVO sisteme S-300 koje je Rusija isporučila Siriji, rekao je bivši američki vojni ataše u Rusiji, general Piter Zvak za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ako sistemi S-300 ne budu pod kontrolom Rusije, onda će „na kraju biti situacija kada će ih Izraelci uništiti“, jer je za njih to „vitalno važno“.

Zvak smatra da je „neprihvatljivo“ prisustvo S-300 u južnoj Siriji, gde izraelske snage izvode akcije „protiv Irana“.

Istovremeno, prisustvo S-400 pod kontrolom ruske vojske na području Hmeimima i Latakije je „drugo pitanje“, rekao je on.

Bivšem atašeu i generalu američke vojske je bilo teško da odgovori na pitanje, koje su posledice isporuke PVO sistema S-300 Siriji za rusko-izraelske odnose.

– Ne znam, ne znam, jer po mom iskustvu, Izraelci će reći Rusima: „U redu. Ovo su sada sirijski PVO sistemi. Pomerite se. Ako će Sirijci uz pomoć njih obarati naše avione, obavezni smo da ih onesposobimo – smatra general.

Isporuka S-300 Siriji bila je odgovor Rusije na tragediju obaranja ruskog aviona IL-20 od strane sirijske PVO. Moskva je saopštila da je Izrael odgovoran, jer je izvodio vazdušne napade na Siriju, te iskoristio ruski avion kao zaklon.


Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …