Home / AKTUELNO / AMERIKANAC PRVI PUT OTVORENO O SARADNJI S NOVAKOM: Niko kao Agasi nije objasnio zašto je Đoković posrnuo

AMERIKANAC PRVI PUT OTVORENO O SARADNJI S NOVAKOM: Niko kao Agasi nije objasnio zašto je Đoković posrnuo

agasi

Legendarni američki teniser Andre Agasi biće uz Novaka Đokovića i tokom Vimbldona.

Njih dvojica su sarađivala tokom Rolan Garosa, a Agasi se uz Novaka pojavio i na prvom treningu u „Sveengleskom klubu“ i biće zajedno tokom trajanja celog londonskog gren slema.

Agasi je prvi put otvoreno govorio o radu sa srpskim teniserom. Amerikanac se nije složio sa ocenom da Đoković nije među glavnim favoritima za osvajanje titule na Vimbldonu, što je, između ostalih, mišljenje i Rodžera Federera.

„Nemojte da budete iznenađeni ako Novak uzme trofej“, kaže 47-godišnji Amerikanac

„Ne bih tako rekao da nije među favoritima. Može li ovaj momak da pronađe put do trofeja?“, pitao je Agasi pokazujući na Đokovića i odgovorio:

„Do đavola, može. Naravno da to može da se desi. To je plan. To je uvek plan – biti bolji i verovati u pobede“.

Agasi veruje da je saradnja podignuta na viši nivo u odnosu na njen početak, tokom Rolan Garosa.

„Razgovarali smo svakodnevno. Sada ga poznajem mnogo bolje nego kada smo počeli saradnju, što je veoma važno. Sa sigurnošću mogu da kažem da verujemo u naš plan i sada je na nama da ga sprovedemo u delo“.

Razlika Agasija u odnosu na ostale trenere vrhunskih tenisera je u tom što za ovaj posao nije plaćen. Evo kako to objašnjava:

„Ovo nije poslovna transakcija. Stvarno mi ništa ne treba. Za stolom treba da sedimo izjednačeni tako da izgradimo zdravo poštovanje i poverenje“.

Za Đokovićev pad u poslednjih godinu dana razlog su privatni problemi. O tome je javnost spekulisala, a i sam Novak je to nagovestio.

„Kada vidite nekoga ko je toliko postigao, a onda se, gledano iz našeg ugla, sve promeni preko noći, to znači da nema veze s tenisom.

To ima veze sa inspiracijom i pronalaskom novog goriva. Vaše srce i um su kao bankovni računi, morate im dati više nego što uzimate od njih. Kad pređete tu liniju, nastupa bankrot“, slikovito je opisao Agasi.
Agasi je zadovoljan što je srpski teniser u stručni štab uvrstio Hrvata Marija Ančića.

„Mislim da je Novak načinio odličan potez. Zajedno idemo u nove pobede“, zaključio je Andre Agasi.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Check Also

HAOS U BRISELU: DESETINE HILjADA NA ULICAMA, SUKOBI S POLICIJOM, SUZAVAC.. (VIDEO)

Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas centrom Brisela u znak protesta zbog pooštrenih ograničenja …