Home / AKTUELNO / AMERIKANCI VIŠE NE KRIJU: SPREMA SE NAPAD NA VENECUELU!

AMERIKANCI VIŠE NE KRIJU: SPREMA SE NAPAD NA VENECUELU!

SAD ozbiljno razmatraju vojnu intervenciju u Venecueli kako bi svrgnuli predsednika Nikolasa Madura, izjavio je novinarima visoki zvaničnik Trampove administracije.

– Iskreno, i vojna opcija, koja je, kaže predsednik Tramp, na stolu, i ostaje na stolu. To je veoma ozbiljna opcija, očigledno niko ne bi želio da vidi, ali jasno, ona se ozbiljno razmatra kao događaj koji sledi –  rekao je zvaničnik u petak.

Visoki zvaničnik Trampove administracije izjavio je novinarima da su Sjedinjene Države uvele novi krug sankcija protiv brodova i kompanija povezanih sa venecuelanskim naftnim gigantom PDVSA.

Ranije u petak, američki potpredsednik Majk Pens najavio je sankcije za 34 plovila koja su u vlasništvu ili kojima upravlja PDVSA, kao i dve kompanije koje prevoze venecuelansku naftu na Kubu.

– Mi smo postupili po zahtevu Narodne skupštine Venecuele u pogledu sankcionisanja tih kompanija i nekih njihovih brodova koji su uključeni u ovaj transport, kao i preko 30 brodova, mislim da je 34 broda koji pripadaju PDVSA takođe uključeno u taj paket mera – rekao je zvaničnik.

Trampova administracija je u više navrata pozvala predsednika Madura da podnese ostavku na svoju funkciju venecuelanskog lidera kako bi otvorio put vođi opozicije Huanu Gvaidu.

(Pravda)

Check Also

NEMAČKA NA NOGAMA- POČEO OTPOR: “NEĆEMO DA NOSIMO BRNJICU I HOĆEMO PRIRODNI IMUNITET UMESTO VAKCINE”

U Berlinu se održava skup pod nazivom “Kraj pandemije – dan slobode”, a među njima …