Home / AKTUELNO / ATENTAT NA NOVINARA KOJI ISTRAŽUJE UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA- „Iza napada stoji vrh kriminalne piramide!“

ATENTAT NA NOVINARA KOJI ISTRAŽUJE UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA- „Iza napada stoji vrh kriminalne piramide!“

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izjavio je da ga je danas policija privela da bi dao iskaz u Beloj Crkvi pred predstavnicima Višeg javnog tužilaštva iz Pančeva, nakon čega je izašao iz stanice.

„Proveo sam u policiji skoro tri sata, od 11 do 13.40. Kada sam završio davanje iskaza, hteli su da mi uzmu mobilni telefon. Rekao sam im da ću im dati sve podatke s telefona, ali da ne mogu da mi ga uzmu. Potom sam, u besu, razbio moj mobilni telefon i izašao iz stanice“, rekao je Cvetković agenciji Beta.

Dodao je da se trenutno ispred njegove kuće nalazi policijsko obezbeđenje sa tri auta i deset policajaca.

„Nisu krivi ti policajci što me čuvaju. Ali, ja više neću policiju ispred kuće, ne želim da mi uznemiravaju roditelje“, kazao je Cvetković i ocenio da iza napada na njega stoji „vrh kriminalne piramide“, koji je ušao u državne institucije, ali nije precizirao na koga misli.

Ocenio je da je očito da neko želi da ga likvidira i da se cela „agonija“ u kojoj se nalazi neće smiriti dok on ne bude likvidiran.

Cvetković je ranije danas rekao da je prvo ponovo dobio policijsko obezbeđenje, nakon što su, kako tvrdi, sinoć nepoznate osobe pucale na njega, a da ga je zatim oko 11 sati policija privela da da izjavu u svojstvu građanina.

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Pančevu agenciji Beta je rečeno da je to tužilaštvo formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak.

 „Povodom informacija koje su objavljene u medijima da je pucano na automobil u kojem se nalazio novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, Više javno tužilaštvo u Pančevu je formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak u kojem će se Policijskoj upravi Pančevo staviti zahtev za prikupljanje obaveštenja i zatražiti provera svih informacija objavljenih u medijima“, piše u saopštenju koje je dostavljeno Beti a koje je potpisala portparolka VJT Slavica Crveni Bubnjević.

 Cvetković je ispričao da je sinoć oko 21 sat iz automobila koji se kretao iza njega neko otvorio vatru, kako je rekao, „iz automatskog oružja“.

 On je dodao da je prijatelj koji je u njegovom automobilu sedeo na mestu suvozača bio naoružan i uzvratio je paljbu, nakon čega se drugi automobil zaustavio.

 Cvetković je danas agenciji Beta rekao da je taj prijatelj zapravo osoba iz „bezbednosnih struktura Srbije“, sa kojom se on našao kako bi mu ta osoba dala podatke o nelegalnom skladištenju opasnog otpada u Srbiji.

 Dodao je da ne može isključiti mogućnost da su pucali na njegovog suvozača a ne na njega.

 „Očito je najveći problem osoba koja je sinoć bila sa mnom, a koja je državni službenik i koja ima ovlašćenja za nošenje i posedovanje oružja“, ocenio je Cvetković.

  On je sinoć rekao da ni on ni njegov saputnik nisu povređeni, a da je na automobilu vidljivo nekoliko rupa od metaka.

Check Also

ŠTA JE PRAVI RAZLOG JOKIĆEVOG „NE“ SRBIJI?

Nikola Jokić je pre nekoliko dana objavio da neće predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u …