Home / AKTUELNO / Beker dao savet Novaku posle teškog poraza na Rolan Garosu, i optužio Agasija…

Beker dao savet Novaku posle teškog poraza na Rolan Garosu, i optužio Agasija…

Nemački trener Boris Beker izjavio da Andre Agasi nije pravo rešenje za Novaka Đokovića.

beker

Beker i Đoković su sarađivali tri godine, a raskinuli su saradnju krajem 2016. Đoković je u vreme saradnje sa Bekerom dominirao svetskim tenisom, a Srbin je osvojio 6 Gren slemova i 13 Mastersa.

Đoković je uoči Rolan Garosa angažovao Agasija. Amerikanac je napustio Pariz pred početak druge nedelje Rolan Garosa zbog ranije dogovorenih obaveza.

Đoković je prošle godine osvojio Rolan Garos, a danas je eliminisan u četvrtfinalu od Dominika Tima.

“Đoković mora da napravi novi početak.

Počeo je da sarađuje sa Agasijem, novim “supertrenerom”, ali on nije bio uz njega tokom druge nedelje kada mu je bio najpotrebniji. Đoković mora da nađe novog trenera koji će ga pratiti na Turu.

Bilo je priče o razgovorima sa nekoliko trenera koji bi ga tako pratili, ali to mora brzo da se reši, ne tokom Vimbldona, jer Đoković mora da iskoristi naredne tri-četiri nedelje kako bi se vratio”, rekao je Beker.

Đoković je poražen od Tima sa 7:6, 6:3, 6:0.

“Mislim da je sredinom drugog seta shvatio da mu defanzivno-pasivna igra neće doneti uspeh. Morao je da promeni taktiku kako bi zaigrao agresivnije, počeo je da razmenjuje udarce sa Timom koji je igrao odlično.

Tim je bio kao bokser koji je primao udarac, a onda ga uzvratio. Mislim da je na kraju to slomilo Đokovićevu igru, a u trećem setu nije imao šanse da preokrene meč u svoju korist”, naveo je nemački trener.

Đoković neće igrati na turnirima do Vimbldona, koji startuje 3. jula.

Nole ne da na Agasija: Hoću Andrea i na Vimbldonu

Posle ubedljivog poraza Novaka Đokovića od Austrijanca Dominika Tima u četvrtfinalu Rolan Garosa kao logično nametnulo se pitanje da li je srpski teniser uopšte trebalo da započinje saradnju sa Andreom Agasijem.

Prema njihovom dogovoru, želeli su da vide kako će ta saradnja teći tokom prve nedelje Rolan Garosa, jer je Agasi od ranije imao zakazane porodične obaveze tokom druge nedelje.

Đoković je posle neuspeha protiv Tima izjavio da Agasi nije kriv i svu krivicu preuzeo na sebe i dodao da će pokušati da nastave saradnju i na Vimbldonu.

On je dodao da još ne zna da li će igrati na nekom turniru na travi pre londonskog gren slema.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …