Home / AKTUELNO / Bivši odbojkaš preživeo mafijašku likvidaciju: Upucali ga 10 puta, bacili u ledeni bunar i ostavili da umre u najgorim mukama!

Bivši odbojkaš preživeo mafijašku likvidaciju: Upucali ga 10 puta, bacili u ledeni bunar i ostavili da umre u najgorim mukama!

Foto - Ilustracija: Telegraf, tanjug/AP
Foto – Ilustracija: Telegraf, tanjug/AP

M.M. (20) iz Kaštel Lukšića zadobio je 10 prostrelnih rana u predelu nogu i grudi u Vrsinama i jednu ranu u rame, ali je uspeo da preživi.

Mladić je uspeo da kaže policiji da je peške krenuo kući kada ga je zaustavio automobil u koji su ga ubacila dvojica maskiranih muškaraca. Policiji zasada nije rekao ni koji je automobil u pitanju, a nije znao ni registarske tablice.

Ipak, možda će kada se oporavi od šoka, policiji dati više korisnih informacija za rešavanje slučaja, naravno ukoliko to bude hteo i ako se ne plaši posledica, prenosi Jutarnji.hr.

Maskirani napadači koji su pucali u mladića, navodno iz pištolja kalibra 7,65 mm, kao da su poznavali lokalitet gde ga mogu ostaviti, a da ga niko ne pronađe.

– Da su hteli da ga ubiju ubili bi ga, ali opet, ostavili su ga u bunaru gde je mala šansa da ga neko pronađe. Ne znam, ovde se danima, sto metara od tog bunara, noću skupljala čudna ekipa. Galamili su, puštali muziku, dolazilo je više vozila.

Primetili su jedan automobil marke BMW. Bio je tu pet dana, ne zna se za putnike, ali vozilo je tu stajalo svaki dan minimum četiri sata. Ne znam da li to ima veze sa događajem – kaže meštanin.

Mladića su iz bunara izvukli vatrogasci, a na vrhu su se videli tragovi krvi koji su najverovatnije nastali dok su ga vatrogasci izvlačili iz bunara.

Van bunara nije bilo tragova krvi, kao ni ispaljene čaure, pa se može pretpostaviti da je 20-godišnjak prvo ranjen na nekom drugom mestu, pa zatim bačen u bunar. Dok smo bili u Vrsinama, a bili smo tamo čak pet časova, policija je intezivno dolazila i odlazila. Zabeleženo je dvadesetak policajaca i šest-sedam vozila.

Mladić je poznat policiji od ranije, bio je privođen zbog zloupotrebe droga i krađa. Nekada je bio talentovani odbojkaš, ali je ostavio taj sport. Sada nigde ne radi, nema automobil, a živi u Kaštel Lukšiću sa mamom i bakom.

– Uglavnom su ga sretali na žurkama, nije moje da se mešam – rekao je meštanin Kaštel Lukšića hrvatskim novinarima.

– Ako je petljao s drogama ko zna kome je dužan i zašto. Ne verujem da ga je neko upucao zbog devojke. Uglavnom, poruka je jasna i on kao takvu treba i da je shvati. Verujemo da poznaje napadače – pričaju meštani svoje utiske o zločinu.

Kuća mladića koji je spasio život ranjenom okružena je policijom. Nisu dozvoljene posete jer je dobio više od 250 pretećih poruka s nepoznatih brojeva od kada je spasio 20-godišnjeg M.M.

– Ovo može brzo da se reši ako M.M. identifikuje one koji su ga oteli. Smatramo da on sve zna, ali sigurno kalkuliše. U svakom slučaju će se sve brzo rešiti, jer se po svemu vidi da su ovo radili amateri. Spremite se opet za Vrsine – kaže izvor blizak istrazi.

– Kada smo ga izvlačili bio je svestan, prestrašen i smeten. Imao je više prostrelnih rana. Nekim čudom nije iskrvario do smrti i ostao je živ iako je u rupi ostao 12 sati i to po ogromnoj hladnoći – kaže jedan od vatrogasaca koji su ga izvukli.

M.M. je u Splitu podvrgnut hirurškim zahvatima, njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen. Policija je događaj okaratkerisala kao pokušaj ubistva.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …