Home / AKTUELNO / “Bombardovanje Srba koji su bili naši saveznici u oba svetska rata bilo je velika greška, Srbi su veoma dobri ljudi.. Klinton im je naneo dosta zla ali i čitavom Balkanu od koga su napravili haos!”

“Bombardovanje Srba koji su bili naši saveznici u oba svetska rata bilo je velika greška, Srbi su veoma dobri ljudi.. Klinton im je naneo dosta zla ali i čitavom Balkanu od koga su napravili haos!”

tramp
Kandiat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će ukoliko pobedi, ojačati veze SAD sa vladom u Beogradu.

“Bombardovanje Srba koj su bili naši saveznici u oba svetska rata bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla ali i čitavom Balkanu od koga su napravili haos”, rekao je Tramp u intervjuu beogradskom časopisu “Nedeljnik”.

On je podsetio da se i ranije izvinjvao Sbima zbog američke, a posebno politike Bila Klintona prema Srbima.

“Ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke spoljne politike će biti bolji nego što je sada,” rekao je Tramp.

Na pitanje da li bi mogao da spreči eskalaciju novog Hladnog rata i kakav je njegov odnos sa ruskim predsednikom Putinom, Tramp je rekao da bi s Putniom bio oštar, ali da bi voleo da sa Rusijom neguje prijateljske odnose za razluku od onih kakve danas imaju dve zemlje.

“Samo tako bismo mogli da se borimo protiv IS (takozane Islamske države) i drugih pretnji. Amerika će pod mojom aministracijom imati bolje odnose sa Moskvom, gore svakako ne može da ima”.

Republikanski kandidat za predsednika kaze da je aktuelna američka administracija obavila “užasno loš posao u borbi protiv IS”.

“Čak bih išao toliko daleko da kazem da su oni odgovorni što su IS i druge slične grupe uposte nastale,” rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, SAD su ostavile Irak na cedilu i povuke trupe iako su svi generali govorili da jeneophodno da ostave vojsku tamo i napravili vakuum koji je omogućio da teroristi bujaju nu Iraku i Siriji.

“Vašington trenutno nema nikakav plan ni ideju kako da popravi situaciju,” zaključio je Tramp.

(Tanjug)

Check Also

OBRATITE PAŽNjU: PRIJAVIO SE ZA 100 EVRA, SVE UREDNO POPUNIO A ONDA MU JE STIGLA RAZOČARAVAJUĆA PORUKA

Verovatno ste se pitali koja to osoba nije dobila 100 evra, a da se prijavila. …