Home / AKTUELNO / BRITANCI SMEŠTAJU NOVAKU: Odbijeni predlozi Đokovića i Agasija, odluka nejasna i Mekinrou

BRITANCI SMEŠTAJU NOVAKU: Odbijeni predlozi Đokovića i Agasija, odluka nejasna i Mekinrou

U danu kada su mu ostrvski tabloidi zakuvali novu ljubavnu aferu,Novaku su nogu podmetnuli i organizatori Vimbldona.
djokovic

Đoković noćas nije odigrao meč osmine finala protiv Adrijana Manarina, jer se prethodni okršaj na terenu broj jedan između Nadala i Milera odužio do sumraka, a ostalo je nerazjašnjeno pitanje zašto Srbin i Francuz nisu mogli da odigraju duel na Centralnom terenu, gde je Federer zatvorio program oko 19 časova po lokalnom vremenu.

Umesto da trostrukog šampiona prebace na glavnu pozornicu, koja ima krov i reflektore (do 23 časa može da se igra), susret je odložen za sutra u 13 časova. Jedino “iskupljenje” koje su organizatori ponudili je to što će Novak prvi igrati na Centralnom terenu, pa kiša koja se najavljuje neće biti problem.

Ipak, drugi nosilac u slučaju pobede neće imati dan pauze između osmine i četvrtfinala, koja su na programu već u četvrtak. Potencijalni protivnik našeg asa u borbi za polufinale biće Tomaš Berdih, koji je iznenadio Dominika Tima. Navijači su se danas šalili da Novaku ni ne treba dan odmora za Čeha, jer sa njim ima skor 25:2, ali situacija uopšte nije bila smešna.

Program na terenu broj jedan danas je počeo u 13 časova, ali su Konta i Garsija igrale skoro dva i po sata, a Nadal je potom skoro pet sati bezuspešno pokušavao da slomi otpor Milera. Kad je vrag odneo šalu, Đoković je sa Agasijem otišao do kancelarije ATP i predložio da se meč pomeri na Centralni teren, ali je to odbijeno.

Organizatori su izabrali opciju da sačekaju rasplet u epskoj borbi Rafe i Žila. Problem su bili i navijači sa terena broj jedan sa kartama za meč Srbina i Francuza, koji bi bili uskraćeni za jedan meč. A svakako su na kraju ostali bez prilike da gledaju taj susret… Kako će im sada biti refundiran novac za jedan meč manje? Vimbldon je večeras izgledao haotično kao neki čelendžer.

Novak je, s pravom, bio ljut zbog ove odluke i kancelariju ATP napustio je sa ironičnim osmehom.

– Gledaoci na terenu broj jedan su svakako dobili spektakl. Pustite njih sad. Dajte šansu ljudima koji su na kompleksu, ispuniće centralni stadion – dobar predlog dao je trener Daren Kejhil, jer je na Henmanovom brdu i oko ostalih terena cupkalo više hiljada navijača u tom trenutku.

U studiju “Bi-bi-sija” grmeo je Džon Mekinro:

– Kakvo je to ponašanje prema trostrukom šampionu? Zašto se toliko odugovlačilo? Centralni teren je dva sata zvrjao prazan, a Novak i Adrijan su čekali!

Organizatori su se obrukali kao i britanski mediji, koji su danas, na godišnjicu braka Đokovića, smestili novu ljubavnu aferu našem teniseru. Ovoga puta sa seksi kuvaricom sestara Vilijams, Serene i Venus, Loren von der Pul, ekspertom za zdravu hranu. Ona je odmah demantovala takve navode i precizirala da se radi o dobrom prijatelju.

BEZBEDNOSNI RAZLOZI

U ŠTUROM saopštenju organizatora stoji da je preferencija bila da se susret između Đokovića i Manarina igra na terenu broj jedan, a kada to više nije bilo moguće, odlučeno je da se ne pomera na centralni iz bezbednosnih razloga.
– U tom trenutku je na kompleksu bilo 30.000 ljudi, pa bi pomeranje meča na centralni teren dovelo do značajnih problema oko bezbednosti gledalaca. Obojici igrača je objašnjeno racionalno pomeranje meča za sutradan.

(Novosti)

Check Also

BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! LUKAŠENKO POSLAO JASNU PORUKU O MOGUĆEM SUKOBU RUSIJE I UKRAJINE

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik …