Home / AKTUELNO / CRNA GORA U VELIKOJ OPASNOSTI: „Albanska narodna armija“ preti ratom Crnoj Gori, pregazićemo vas zbog granice!

CRNA GORA U VELIKOJ OPASNOSTI: „Albanska narodna armija“ preti ratom Crnoj Gori, pregazićemo vas zbog granice!

uck- albanci- siptari 2Teroristička organizacija “Albanska nacionalna armija” koja se s vremena na vreme oglašava na Kosovu i Metohiji, zapretila je da će Albanci zaratiti sa Crnom Gorom ukoliko bude ratifikovan sporazum o demarkaciji.

Naime, kako su preneli prištinski elektronski mediji na albanskom jeziku, ova teroristička organizacija pozvala je političke partije u Crnoj Gori da “odbace sporazum koji su krajem prošle godine potpisali sa kosovskom vladom”.

Teroristička organizacija “Albanska nacionalna armija” koja se s vremena na vreme oglašava na Kosovu i Metohiji, zapretila je da će Albanci zaratiti sa Crnom Gorom ukoliko bude ratifikovan sporazum o demarkaciji.

Naime, kako su preneli prištinski elektronski mediji na albanskom jeziku, ova teroristička organizacija pozvala je političke partije u Crnoj Gori da “odbace sporazum koji su krajem prošle godine potpisali sa kosovskom vladom”.

– Prihvatanjem ovog sporazuma preuzećete odgovornost za izbijanje rata između dva naroda – naveli su iz “ANE” u čijem se proglasu navodi “da će poslanici Skupštine samoproglašenog Kosova postati izdajnici ukoliko 1. septembra glasaju za sporazum o demarkaciji.

Inače, teroristička “Albanska nacionalna armija” smatra se ogrankom nekadašnje “Oslobodilačke vojske Kosova”, koju su čak i SAD proglasile terorističkom organizacijom 2000. godine.

“ANA” se kao ogranak “OVK” pojavila godinu dana kasnije, 2001, kada su se njeni pripadnici u crnim uniformama pojavljivali sporadično na putevima širom Kosmeta, što su nastavili i kasnijih godina.

Međutim, njihove aktivnosti su povremeno dospevale u javnost, poput vežbi koje su sprovodili na severu Kosmeta.

Inače, u poslednjem obraćanju javnosti povodom demarkacije granice sa Crnom Gorom, naveli su da će njihovi pripadnici biti raspoređeni na terenu odnosno kako su precizirali “na određenim mestima” kako bi pratili razvoj situacije.

(novosti.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …