Home / AKTUELNO / DAČIĆEVA LEDENA PORUKA ZA EU: “Malo ste se zaigrali, pre ćemo sa Rusijom nego sa vašim pritiscima i silom..“

DAČIĆEVA LEDENA PORUKA ZA EU: “Malo ste se zaigrali, pre ćemo sa Rusijom nego sa vašim pritiscima i silom..“

Svima na Zapadu koji misle da mogu sa Srbijom da razgovaraju jezikom ucena i pritisaka poručujem da su se malo zaigrali! Ukoliko nas Evropska unija ne želi, Rusija je uvek otvorena za savez sa našom državom!

Šef diplomatije Ivica Dačić ovako komentariše sedam uslova za ulazak u EU koje nam je Brisel nedavno isporučio, a koji podrazumevaju da Beograd prizna lažnu državu Kosovo i odrekne se svojih saveznika.

Srbiji je prošle nedelje diplomatskim kanalima stigao spisak od sedam uslova koje moramo da ispunimo ukoliko želimo da, možda, do 2030. godine postanemo član EU!

Komentarišući najnovije ucene, Dačić kaže da ima samo jednu poruku: „Malo morgen Evropa može da nas ucenjuje! Ako nas ne žele, ima sa kim možemo!“

– Malo su se preračunali na Zapadu ako misle da pritiscima i ucenama danas iko može da razgovara sa Srbijom. Možda su tako bili navikli da rade u neko drugo vreme, posle 5. oktobra 2000. godine, kad su sve dirigovali političarima u ovoj zemlji. Srbija je danas suverena zemlja i ni Istok ni Zapad neće voditi našu spoljnu i unutrašnju politiku – ističe Dačić.

– Spremni smo na kompromise i rešenje koje podrazumeva da i Beograd i Priština nešto dobiju i nešto izgube u dijalogu. Pokušaji da se naša zemlja prisili da preda sve a druga strana da ne ponudi ništa, ne dolazi u obzir! Ukoliko nas Evropska unije neće, ima ko nas hoće! Možemo mi i sa Rusima, oberučke bi nas prihvatili! – podvlači Dačić.

Šef diplomatije po povratku iz Njujorka, gde je učestvovao na sednici Saveta bezbednosti UN, ipak ističe da su se posle dužeg čule kritike generalnog sekretara UN na račun ponašanja privremenih prištinskih vlasti.

– Kritikovalo se ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću. Zatim se u izveštajima navodi i da se svega troje ljudi tokom tri meseca vratilo na Kosovo i Metohiju. To znači da se više od 200.000 raseljenih i proteranih, svega troje vratilo na svoja ognjišta u poslednja tri meseca, što je porazno – naglašava Dačić.

(Informer)

Check Also

EU BLOKIRALA SVE PREGOVORE SA BEOGRADOM!

Zemlje članice Evropske unije nisu dale zeleno svetlo za otvaranje novih poglavlja, odnosno klastera, u …