Home / AKTUELNO / Dinkićeva savetnica i pomagači krali podatke iz Poreske uprave, a evo i koje…

Dinkićeva savetnica i pomagači krali podatke iz Poreske uprave, a evo i koje…

V.d direktora Poreske uprave Marko Marinković u izjavi za „Blic“ tvrdi da je tokom ove godine Milica Bisić, bivša savetnica Mlađana Dinkića u Ministarstvu finansija, u saradnji sa Ivanom Posavecom i doskorašnjim državnim sekretarom Nikolom Ćorsovićem intenzivno, preuzimala podatke iz sektora za informacione i komunikacione tehnologije Poreske uprave.

500

– Ivan Posavec je predstavljen kao savetnik zaposlen u Ministarstvu finansija zadužen za modernizaciju rada Poreske uprave. Fizički je sedeo u Poreskoj upravi, a formirao je i rukovodio neformalnom grupom ljudi koji nisu nikome predstavljani – kaže Marinković.

Baze podataka koje su dostavljene ovoj grupi, odnosno Ivanu Posavecu, jesu podaci iz registra poreskih obveznika, veza između PIB-a, preduzetničke radnje i jedinstvenog matičnog broja vlasnika iste, podaci o poreskim obveznicima sa istorijom statusa PIB-a, podaci o delatnostima poreskih obveznika.

Podaci registra poreskih obveznika koji su predati Posavecu i poslati na mejl su podaci o dužnicima, podaci o uplatama u 2013, broj obveznika pravnih lica i preduzetnika po opštinama, podaci o uplatama obveznika sa teritorije Zaječara (interesantan zbog Južnog toka), podaci o zaduženjim vlasnika igraonica i stomatologa u 2013., uplate u istoj godini po računima, teritorijama i danima.
Na mejlu se našao i spisak 250 najvećih platiša.

Omogućen je i pristup bazi podataka MUP-a o vlasnicima vozila od 2012. do 2014. godine, kao i uvid u sva dokumenta IPA projekata.

U Poreskoj upravi je organizovana konferencija za novinare koja je počela u 15 časova sa najavom „Špijunaža u Poreskoj upravi“.

(Blic)

Check Also

AMERIČKI ANALITIČAR: SPORAZUM O KOSOVU U VAŠINGTONU BIĆE ZABORAVLJEN POSLE IZBORA U SAD- A SRBIJA U EU NEĆE UĆI NIKAD

Sporazum koji su u Vašingtonu potpisali Beograd i Priština ne donosi ništa novo, jer je …