Home / AKTUELNO / PROGNOZA PO ČUVENOM KOLJČICKOM: Prvi sneg već u novembru!

PROGNOZA PO ČUVENOM KOLJČICKOM: Prvi sneg već u novembru!

Zima neće biti nešto posebno jaka, prvi put ćemo u minus početkom decembra, a prvi sneg očekuje nas 22. novembra.

sneg
Ovo sve prognozira Radivoje Komazec iz Sivca, poznatiji kao “sivački Koljčicki”, čovek koji je jedini u Srbiji nastavio da radi po metodi legedarnog prognozera Borisa Koljčickog. Radivoje prognozira da nas do kraja novembra očekuje lagani pad temperature, a prvi minus tek krajem ovog meseca.

Tokom čitavog novembra biće dosta kišovitih dana i smenjivaće se kiša i vetar, tvrdi Komazec, poljoprivredni tehničar iz Sivca, koji se već 13 godina jedini u Srbiji bavi dugoročnom prognozom, i naglašava da do katoličkog Božića neće biti jake zime.

Prvi sneg nas, prema ovog prognozi, očekuje 22. novembra, a temperature će se kretati u intervalu između 0 i 10 stepeni.

Od 25. novembra očekuje i pojava magle praćena veoma niskim temperaturama, čak ispod nule, a ovaj hladni talas potrajaće desetak dana.

U decembru će tokom čitavog meseca temperatura biti između nula i deset stepeni, sa toplijim intervalom oko sredine meseca. Prava zima očekuje nas tek krajem decembra, kada će se temperature u Srbiji spustiti ispod nule. Baš pred Novu godinu dočekaćemo i prvi ozbiljniji sneg, tako da ćemo imati snežnu i hladnu, pravu novogodišnju atmosferu.

Inače, Komazec prognozu određuje prateći temperature i vlažnost vazduha i upoređujući podatke kojie dobija sa šemom koju je napravio.

(Telegraf.rs)

Check Also

DR JANKOVIĆ POSLAO JEZIVO UPOZORENjE U VEZI EPIDEMIJE: NE MOŽEMO IZBEĆI TREĆI PIK- EVO KADA POČINJE!

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš profesor Radmilo Janković kaže da …