Home / U FOKUSU / NAJAVA RATA?! NATO general Domreze: Ako sve bude išlo po planu, trupe će do kraja 2015. biti spremne za akciju!

NAJAVA RATA?! NATO general Domreze: Ako sve bude išlo po planu, trupe će do kraja 2015. biti spremne za akciju!

NATO je najavio mogućnost da na granici izmedju Rusije i Ukrajine izvede manevre sa učešćem više desetina hiljada vojnika, piše danas u onlajn izdanju nemački politički magazin „Špigel“.

nato04

U okviru ukrajinske krize su kako zapadni savez tako i Rusija pokazivali „mišiće“

„Mi smo do sada samo u zapadnim zemljama izvodili velike manevre sa 25.000 do 40.000 ljudi. Mogu da predstavim da ćemo to u budućnosti raditi i u Istočnoj Evropi i na Baltiku“, rekao je nemački NATO general Hans Lotar Domreze dnevnku „Velt“, prenosi „Špigel“.

List navodi da NATO razmišlja o „prvokativnim akcijama protiv Moskve“ i moguće je da želi da po prvi put izvede velike manevre u Istočnoj Evropi i to u graničnom regionu ka Rusiji.

General u izjavi „Veltu“ nije naveo druge detalje o manevrima, prenosi „Špigel“.

U okviru ukrajinske krize su kako zapadni savez tako i Rusija pokazivali „mišiće“, podseća magazin.

„Mi ćemo formirati trupe za brzu intervenciju sa oko 5.000 do 7.000 ljudi, koje za dva do pet dana mogu biti u oblastima delovanja“, rekao je Domreze.

Do sada se, kako se podseća u tekstu, govorilo o 3.000 do 5.000 ljudi.

„Ako sve bude išlo po planu, onda će te trupe do kraja 2015. godine biti spremne za akciju“, rekao je general Domreze dnevniku „Velt“, prenosi „Špigel“.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …