Home / AKTUELNO / DODIK POSLAO OŠTRO UPOZORENJE: BiH će se raspasti ako se ovo dogodi!

DODIK POSLAO OŠTRO UPOZORENJE: BiH će se raspasti ako se ovo dogodi!

milorad-dodik-republika-srpska

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da će se BiH raspasti ukoliko dođe do pojačanog intervencionizma međunarodne zajednice i da je više niko neće moći sastaviti.

– Zvaničnik američkog Stejt departmenta, Hojt Ji, iznosi laži o stanju u regionu, pozivajući ili priželjkujući intervencionizam – rekao je predsednik Republike Srpske.

On za „Večernje novosti“ kaže da na dnevnom redu Republike Srpske nema nikakve secesije i da ni Srbija, ni Rusija, niti bilo ko od Srpske ne traži da sprovodi bilo kakve aktivnosti oko secesije.

Dodik je naveo da nijednim zvaničnim kanalom nije dobio informaciju o planu „Poslednja šansa“, gde se spominje da opozicija i pojedine strane službe destabilizuju Srpsku.

– To se pominje u javnosti, a ponašanje pojedinih opozicionih partija u Republici Srpskoj podseća me na opisani scenario, u kojem su oni ipak samo loši glumci, nesposobni da iznesu svoje uloge – istakao je Dodik.

On je dodao da se sve informacije posebno ovakvog karaktera proveravaju, da se MUP Srpske pokazao kao najorganizovanija i najsposobnija policijska struktura u BiH, te da nema razloga da se ne veruje policiji.

– O njihovoj sposobnosti govori se i u svjetskim metropolama, posebno kada je u pitanju borba protiv terorizma – rekao je Dodik.

Bezbednost

Upitan da li se plaši za svoju bezbednost, s obzirom da je predstavljen kao glavna „meta“ u planu „Poslednja šansa“, Dodik je rekao da ne dozvoljava da ga takva razmišljanja odvuku od suštinskih stvari koje je potrebno uraditi ili poteza koje je potrebno povući.

– Ne zaboravite, za ovu državu je život dalo blizu 30.000 najboljih ljudi tog vremena. Da li je njih iko pitao plaše li se za svoju bezbednost? – upitao je Dodik.

On je rekao da će biti pokrenuti svi raspoloživi mehanizmi da se novoj američkoj administraciji objasni kako i zašto je samo tri dana pre inauguracije predsednika SAD, Donalda Trampa, neko odlučio da njegovo ime stavi tik uz imena najvećih svetskih terorista.

– Vjeruemo da će se u novoj administraciji SAD naći dovoljno razumevanja da se preispitaju razlozi i način kako sam dospeo na tu listu – rekao je Dodik.

Upitan da li planira uskoro sastanke u Vašingtonu, on je rekao da se moraju prvo otkloniti svi nesporazumi da bi do takvih susreta došlo.

– Ne krijem da su moja očekivanja od nove administracije velika, ali ne zbog mogućnosti da budem uklonjen sa “crne liste”, već zbog izjava predsednika Trampa da se SAD više neće mešati u unutrašnja pitanja drugih zemalja – rekao je Dodik.

(Izvor: Srna)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …